Premieră: România, cu două echipe în sferturile Ligii Campionilor la handbal! S-a stabilit primul meci: CSM Bucureşti - Rostov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu o etapă înaintea încheierii partidelor din faza grupelor. Ultima rundă va decide locul din grupă.

HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti sunt în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin, performanţă pe care doar România şi Ungaria o pot etala.

Performera grupelor a fost HCM Baia Mare. Pornită cu zero puncte, echipa antrenată de Aurelian Roşca a izbutut cinci victorii din cinci meciuri şi a ajuns până pe locul trei. Vineri seara, în Sala Lascăr Pană, HCM Baia Mare a dat recital cu Thuringer, campioana Germaniei, meciul fiind decis cu mult înainte de încheierea lui. De altfel, antrenorul şi-a menajat cele mai bune jucătoare în repriza a doua, iar Pineau şi Jezici au dansat de bucurie pe banca de rezerve.
Baia Mare s-a impus la 11 goluri, scor 38-27, şi va juca în ultima etapă pe terenul campioanei Ungariei, Ferencvaros. În joc e un loc cât mai bun în grupă, pentru că HCM se poate clasa pe oricare dintre locurile 2-4, în funcţie de rezultatele ultimei runde.  Buducnost, Vardar şi Gyor sunt posibili iadversari ai băimărencelor. 

CSM are o misiune dificilă, cu Rosotv

Mult mai poticnit a fost traseul CSM-ului Bucureşti, care a reuşit în cele din urmă să îşi treacă în palmares calificarea în sferturi datorită echipei daneze Midtylland. După victoria de la Bucureşti, CSM a câştigat şi în deplasare cu aceeaşi formaţie, într-un meci jucat duminică. În Danemarca a fost o primă repriză echilibrată, scor 12-12, “tigroaicele” şi-au scos colţii în repriza a doua şi s-au impus cu 28-23.
Victoria le asigură fetelor de la CSM locul patru în grupă, dar acesta e echivalent cu un sfert de finală împotriva puternicei echipe ruse Rostov–Don. 

CSM Bucureşti: Pessoa, Grubisic, Iordache - portari; Gullden 8, Curea, Franca da Silva 2, Rodrigues 6, Vărzaru, Bazaliu 5, Brădeanu 1, Torstensson, Nan, Vetkova, Martin 5, Fisker 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Corona Braşov, victorie mare la Odense!

În Cupa EHF, Corona Braşov a câştigat la rândul ei în Danemarca, scor 29-21 cu Odense. Cu acest succes, Corona Braşov şi-a asigurat în bună măsură calificarea în semifinalele Cupei EHF! 

Liga Campionilor

Vineri: Baia Mare – Thuringer 38-27
Sâmbătă: Rostov – Flory Leuiret 38-21, Larvik – Ferencvaros 37-31

Grupa 1

1. Rostov 15 puncte
2. Ferencvaros 10p
3. Baia Mare 10p
4. Larvik 10p
5. Fleury 6p
6. Thuringer 1p

Ultima etapă: Ferencvaros – HCM Baia Mare,  Thuringer – Rostov, Fleury – Larvik

Grupa a doua 

Vineri: Gyor – Savenhof 32-26
Duminică: Midtylland – CSM Bucureşti 23-28, Vardar – Buducnost 26-24

Grupa 2
1. Buducnost 13 puncte
2. Gyor 13p
3. Vardar 12p
4. CSM Bucureşti 9p
5. Midtjylland 5p
6. Savehof 2p

Primele patru echipe din fiecare grupă se califică în sferturi, unde vor jcua încrucişat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite