Povestea noului puşti minune al Stelei. Vîlceanu ţine cu Barcelona şi visează să ofere un trai mai bun părinţilor săi, care lucrează la o firmă de deratizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a învins Gaz Metan Mediaş cu 3-0, dar mult mai strălucitor a fost ce a reuşit puştiul Robert Vîlceanu în minutele de prelungire ale meciului.

El fusese introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Sânmărtean, şi la ultima fază a meciului a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului. Cu această execuţie, Robert a intrat direct în istorie şi nu oricum, ci chiar în topul marcatorilor la debutul lor în Liga I. E pe locul doi, după Iosif Varga, care pe 28 august 1958, la numai 16 ani, 8 luni şi 20 de zile a dat gol în partida Dinamo – Steagu Roşu Braşov, scor 6-0. Vîlceanu ocupă însă prima poziţie în topul celor mai tineri marcatori din istora Stelei, devansându-l pe Alexandru Piţurcă, fiul selecţionerului marcând pentru campioană pe când avea 17 ani şi 7 luni.


Sâmbătă, când a dat gol pentru Steaua, Vîlceanu avea 16 ani, 11 luni şi 17 zile. El este unul dintre cei patru fotbalişti promovaţi de Reghecampf de la juniori, după evoluţiile bune avute de aceştia în Youth Champions League. „Acest copil e ca o bombă atomică. Sper să reziste la echipa mare”, spunea Reghecampf despre el înaintea începerii sezonului. Antrenorul Stelei este cel care a decis ca Vîlceanu să bată lovitura liberă, oprindu-l pe Latovlevici, care-şi asumase acest rol.


Cine este însă Robert Vîlceanu, despre care nu se ştia mai nimic până acum? Jucătorul este unul dintre puţinii jucători formaţi şi crescuţi de Steaua, care au ajuns la echipa mare. S-a prezentat în Ghencea când avea 5 ani şi jumătate şi de atunci a urcat constant cu echipele de juniori la care a jucat. În 2010, pe când era căpitanul grupei de 13 ani, Robert îl idolatriza pe Bogdan Stancu, pe atunci vârful Stelei. „Într-o zi sper să ajung ca el, să joc bine, să dau goluri, să câştig bani şi să-mi ajut părinţii”, mărturisea copilul. Părinţii lui lucrau la o firmă de deratizare şi n-au dus-o niciodată strălucit cu banii, dar şi-au încurajat băiatul să se ţină de fotbal.

Tatăl nu ratează niciun meci, iar sâmbătă seara a primit în dar, după terminarea partidei, tricoul pe care Robert l-a purtat la meci. În iarnă, jucătorul fusese chemat să dea probe la o echipă din spania, dar părintele său s-a opus. „Să joace întâi la Steaua şi apoi în altă parte”, a spus el. Pentru a-l motiva, conducerea Stelei i-a făcut un contract nou, cu un salariu lunar de 1.500 de euro. Mult sub ce câştigă alţi stelişti, dar bun pentru un copil de vârsta lui.


De azi la naţională


Vîlceanu nu va mai face parte din lotul Stelei la meciurile următoare, deoarece trebuie să se prezinte la naţională. Echipa Under 21 a României se reuneşte azi în vederea partidelor cu Belgia, Scoţia şi Bosnia, din Turneul de Elită al Campionatului European, meciurile fiind programate în Scoţia, în perioada 24-27 martie. Doar prima clasată va obţine calificarea la turneul final al CE, din Malta (7-21 mai 2014), iar antrenorul Costel Gâlcă şi-a chemat de azi jucătorii în cantonament. Vîlceanu este decarul echipei lui Gîlcă şi de regulă împarte aceeaşi cameră cu Patrick Petre, fiul fostului dinamovist Florentin Petre.

Robert Vîlceanu ţine cu FC Barcelona şi este fanul lui Leo Messi

1,60 metri măsoară Robert Vâlceanu, fiind cel mai scund jucător din lotul Stelei

Şi Târnovan a debutat cu gol
Robert Vîlceanu nu este primul fotbalist al Stelei care debutează cu gol, în acest sezon. În decembrie, Alex Târnovan, un puşti adus de la Academia „Gheorghe Hagi” a marcat la cea dintâi apariţie a sa sub tricoul Stelei, în partida cu Oţelul, din Cupa României, scor 2-0. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite