Planul lui Negoiţă pentru a face din Dinamo un club de talie europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă, finanţatorul echipei Dinamo FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Ionuţ Negoiţă, finanţatorul echipei Dinamo FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Ionuţ Negoiţă a conturat planul prin care speră să facă din Dinamo unul dintre cele mai bine organizate cluburi din primul eşalon românesc şi o echipă care să atace competiţiile europene.

„Proiectul nu este neapărat nou, dar îi vom aduce îmbunătăţiri treptat. Stabilitatea este o prioritate. Deciziile luate la cald şi pripit nu fac parte din stitlul meu de a lucra. Sunt un tip echilibrat, voi încerca să imprim acest stil.

Comunicarea trebuie adusă la un nivel cât mai înalt şi performant. Asistăm la o revoluţie a comunicării în general, a online-ului, a imaginii, astfel încât vrem să fim la zi, la ce înseamnă tehnologie şi actualitate. La capitolul merchandiser este foarte mult de lucru, vrem magazine foarte bine făcute şi o reprezentare cât mai bună. Vrem puncte de vânzare, magazine prin ţară. Îmi doresc un nou imn, aşteptăm idei. Fiecare să vină cu propuneri şi vom selecta mai multe variante, urmând să alegem în funcţie de cele mai multe voturi. Până la finalul sezonului vom avea un nou imn. De asemenea, vrem să facem un muzeu cât mai performant, bogat şi reprezentativ în ceea ce înseamnă istoria lui Dinamo“. 

„Vom organiza un eveniment pentru meciul cu numărul 500 al lui Dănciulescu“

În timpul conferinţei de presă, Negoiţă s-a bucurat de o surpriză din partea lui Ionel Dănciulescu, de la care a primit  tricoul purtat de atacant în meciul cu numărul 500, alături de semnăturile jucătorilor dinamovişti. „Îl voi dona muzeului, se potriveşte la fix acestei iniţiative. Va fi primul obiect donat muzeului nostru. Practic, astfel vom pune bazele muzeului. Ionel Dănciulescu va face parte din organigrama lui Dinamo, fără dar şi poate. Mă gândesc la acest lucru, la ce ar fi mai potrivit pentru el. Va face parte din club la nivel administrativ în momentul în care va dori să încheie cariera fotbalistica. Dinu rămâne, nu se pune problema altfel. La meciul cu Astra vom avea un eveniment special pentru Danciu. Meciul cu 500 l-a împlinit la Ploieşti, în deplasare, vrem ca acum să organizăm un eveniment acasă, aşa cum e normal, la un număr atât de frumos. Va fi ceva pregătit pentru el“.

Unul dintre punctele planului priveşte şi tinerii fani dinamovişti, care sunt încurajaţi să susţină echipa încă de la vârste fragede: „Avem proiecte speciale şi pentru copii, vom da bilete elevilor din şcoli, ca aceştia să vină la meciurile organizate acasă şi asiste la meciurile lui Dinamo. Vom face o platformă online pentru ei, să-şi dea cu părerea, vom organiza concursuri, vom selecta cei mai talentaţi copii, care vor fi incluşi în programul nostru de pregătire şi sperăm ca mulţi dintre ei să devină jucători de performanţă.

„Mă interesează doar ca Dinamo să ajungă acolo unde îi este locul“

Vrem un stadion şi o bază, un complex sportiv cât mai modern pentru Dinamo, bineînţeles în Ştefan cel Mare. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a realiza acest lucru. Nu este un proiect uşor, care să se poată realiza în scurtă vreme. E o chestiune care mă preocupă şi nu de acum. Vrem să punem umărul, să facem treabă. Problema noastră ca ţară este că nu reuşim să ne desprindem de trecut, să facem lucruri cum alte ţări au reşit lucruri deosebite. Pe mine mă interesează un singur lucru: Dinamo să ajungă unde îi este locul, la un nivel cât mai înalt din toate punctele de vedere.

Încerc să am o relaţie bună cu toţi jucătorii. Dinamo are tot ce îi trebuie să funcţioneze, merge pe un drum foarte bun. Sunt persoane care încearcă să mistifice realităţile. Echipa este în creştere, sunt convins că parcursul va fi bun. Sperăm să terminăm campionatul pe un loc de Europa. Mă interesează şi alte aspecte, cum ar fi creşterea echipei, la fel de mult ca şi rezultatele.

Pe linia transferurilor colaborez cu cât mai multe persoane. Deciziile vor fi luate de un staff tehnic, nu de o singură persoană. Va fi analizat fiecare caz din toate punctele de vedere de mai multe persoane, pentru a lua decizii cât mai potrivite“.

„Ne-am obişnuit să petrecem după înfrângeri, că după victorii nu prea avem ocazia“

Finanţatorul echipei din Ştefan cel Mare a comentat şi unul dintre subiectele fierbinţi legate de reprezentativa naţionalei, când o parte din tricolori au petrecut până dimineaţă în Olanda: „Ne-am obişnuit să petrecem după înfrângeri, că dacă am face-o după victorii, nu am prea avea ocazia. Nu ştiu dacă e bine sau rău, din păcate ne-am făcut de ruşine şi în Olanda, şi în Ungaria“.

Negoiţă priveşte cu optimism participarea alb-roşilor în competiţiile europene: „Dinamo poate să prindă un loc de Europa League. Nu este simplu, sunt şi alte echipe care-şi doresc şi lupta va fi crâncenă, dar facem tot ce putem în acest sens. Ce aş vrea să mai spun e că acest proiect pe care-l am este de durată, rezulatele notabile ar putea apărea anul viitor. E nevoie de aproximativ doi ani pentru reconstrucţia reală a acestui club şi acestei echipe. Să nu uităm că Dinamo a trecut foarte aproape pe lângă situaţia rapidului, insolvenţă. Faptul că a fost salvat şi nu a ajuns în această situaţoie, este că cineva şi-a asumat responsabilităţi. Eu cred că vom duce la bun sfârşit şi ne vom bucura de rezultatele acestui grup. Îmi doresc un titlu cât mai repede, dar de obicei nu mă aventurez să fac afirmaţii. Fac tot ce pot ca lucrurile să meargă mai bine. Mi-aş dori să se întâmple cât mai repede, dar nu e cel mai important. Degeaba câştigăm la anul titlu şi după ne întoarcem pe locul şase“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite