Piţurcă are veşti proaste pentru fani: a pierdut un titular pentru meciul cu Grecia. „Avem mari probleme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va debuta la 7 septembrie în campania de calificare pentru Euro 2016, însă selecţionerul nu e deloc liniştit înaintea confruntării cu Grecia.

Victor Piţurcă spunea, de curând, că început să lucreze asupra planului care să ducă naţionala la Euro 2016, la o zi după ce tricolorii au ratat calificarea la Mondialul din 2014.

Acum, când mai sunt 40 de zile până la partida cu Grecia, în faţa unor tribune închise, selecţionerul deja „fierbe“. Motivul? Apar probleme de peste tot şi deja naţionala a rămas fără un fotbalist care ar fi fost titular în partida de la 7 septembrie.

I-au greşit tratamentul

„Bourceanu, în proporţie de 99%, nu va putea juca în Grecia. Are o problemă mai veche la genunchi şi a fost tratat superficial. Nici la Trabzon nu a făcut ce trebuia să facă şi iată că problema e mai gravă decât se credea. Probabil că abia peste trei săptămâni sau o lună va putea relua pregătirile“, a povestit Piţurcă la Digi Sport.

El e îngrijorat şi în privinţa lui Chiricheş, care e accidentat şi a fost lăsat în afara lotului de Tottenham. „Chiricheş are şi el probleme. Chiar dacă din punct de vedere medical e OK, nu se află cu echipa în SUA, nu se antrenează cu ei, nu are meciuri în picioare, avem mari probleme. Aria noastră de selecţie e tot mai mică“, a continuat selecţionerul. 

L-a sfătuit pe Luchin să meargă la Steaua

În condiţiile în care România nu se va putea baza nici pe Măţel, în conflict cu Astra, Piţurcă trebuie să găsească un înlocuitor pentru postul de fundaş dreapta. Tocmai de aceea, l-a sfătuit pe Luchin, liber după plecarea de la Botev Plovdiv, să semneze cu formaţia din Ghencea.

„Cu Luchin am vorbit deja, mi-a spus ce opţiuni are şi mi-a cerut părerea. I-am spus să opteze rapid pentru Steaua, fiindcă e o echipă extrem de importantă, care are mare nevoie de el, el putând juca pe postul de fundaş dreapta sau pe cel de fundaş central. Mi-a spus că s-a cam decis şi sper să-şi rezolve cât mai repede transferul la Steaua“, a spus selecţionerul.

Piţurcă are şi variante de rezervă pentru postul de fundaş dreapta: „Va juca cineva pe acea poziţie, fie că va fi Luchin, Chiricheş, Goian, Manea sau altcineva. Dacă pe Manea l-am titularizat la un meci de nivel de echipă naţională şi am şi câştigat cu el, vă daţi seama că o pot face şi la un meci cu Grecia. Depinde de el“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite