Petiţie la Ligă împotriva suspendării stadioanelor. Petrolul pierde 100.000 de euro la un meci cu porţile închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galeriile fac show la derbyuri
Galeriile fac show la derbyuri

Cluburile de fotbal din Liga I pregătesc un memoriu în care cer scoaterea din regulament a acestei sancţiuni disciplinare.

Decizia Comisiei de Disciplină, care a anunţat că Petrolul şi Rapid vor disputa următoarele meciuri de pe teren propriu cu porţile închise, plus amenzi consistente (10.000 lei pentru giuleşteni şi 25.000 pentru ploieşteni), reprezenta o lovitură dură pentru cele două echipe, mai ales că incidentele de la meciul direct au fost departe de a scandaliza pe cineva. Bogdan Nicolae, observatorul jocului de pe „Ilie Oană”, a trecut în raport că pe parcursul partidei cele două galerii au avut un schimb de scandări, rapidiştii înjurându-i pe ploieşteni, iar aceştia ripostând cu scandarea „Ţiganii, ţiganii!”.
Au fost incidente izolate, care n-au fost remarcate nici măcar de arbitrul Istvan Kovacs. Numai că, cei de la Comisia de Disciplină au decis să aplice două sancţiuni care creează mari probleme echipelor, preşedintele forului de judecată, Daniel Cernat, explicând că Petrolul intrând sub incidenţa legii rasismului, iar Rapid sub cea a provocării injurioase. Între timp, giuleştenii au făcut recurs şi Comisia de Apel a admis memoriul lor, astfel că mâine se va juca cu fani în tribune, la partida cu Astra, primind şi o micşorare a amenzii de pănă la 7.000 de lei. Petrolul rămâne deocamdată sancţionată, dar e posibil ca şi ploieştenii să facă recurs, ei având la dispoziţie şi săptămâna viitoare.

Ideea de bază rămâne însă. Pe lângă dispariţia spectacolului din tribune, prin interzicerea suporterilor, cluburile pierd şi bani din vânzarea biletelor. În cazul de faţă, cel mai rău iese Petrolul, care trebuie să plătească în maximum o săptămână amenda de aproximativ 6.000 de euro şi ratează încasările de la meciul cu CFR, estimate la 100.000 de euro, în condiţiile în care la Ploieşti se joacă de regulă cu cel puţin 10.000 de fani în tribune. Nici pentru Rapid nu ar fi fost simplu, mai ales că echipa lui Ganea se zbate într-o gravă criză financiară şi orice leu încasat contează. 

Decizia disputării meciurilor cu porţile închise este socotită anormală de aproape toate cluburile din România şi tocmai de aceea acestea pregătesc un memoriu în care să ceară analizarea scoaterea acestei sancţiuni din regulament sau aplicarea ei doar în situaţii extreme. O măsură ce pare în sprijinul unui fotbal care pare adesea destul de sumbru şi aproape părăsit.

Steaua a jucat sezonul acesta două meciuri cu porţile închise

150 de mii de spectatori au asistat la meciurile Ligii I în cele patru etape disputate până acum

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite