Organizatorii Maratonului Bucureşti se aşteaptă la 16.000 de participanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maratonul Bucureşti, o competiţie de mare succes
Maratonul Bucureşti, o competiţie de mare succes

Organizatorii Maratonului Internaţional Bucureşti se aşteaptă ca la ediţia a IX-a, care va avea loc weekend, să participe 16.000 de alergători, dintre care 3.000 la cursa copiilor.

La ediţia din acest an va asista preşedintele Asociaţiei Maratoanelor Internaţionale, organizatorii sperând să înscrie competiţia de la Bucureşti în ce-a de-a treia categorie valorică.

“Ne bucurăm că am ajuns la cea de-a IX-a ediţie a Maratonului Bucureşti, după ce am trecut prin ani grei de criză. Sâmbătă, aşteptăm peste 3000 de copii la start, iar duminică, peste 13.000 de alergători la toate cursele. Sunt din ce în ce mai mulţi participanţi, ceea ce ne bucură. La această ediţie avem participanţi din 16 ţări, cu alergători de elită pentru că la următoarea ediţie ne dorim să urcăm la <bronze label> competiţia, ceea ce e un pas important pentru noi. În acest sens va veni la Bucureşti preşedintele Asociaţiei Maratoanelor Internaţionale, iar după cursă va fi un raport pentru a putea trece la <bronze label>. Anul acesta vom avea un traseu de 33 de kilometri, pe care circulaţia va fi oprită, dar anul viitor ne dorim un traseu de 42 de kilometri, care să ajungă la Arcul de Triumf. Am lucrat la mai multe trasee pe care le vom prezenta primarului general”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Bucharest Running Club Association, organizatorul competiţiei.

La Reiffeisen Bank Maratonul Bucureşti din acest an vor participa alergători de elită precum Ivan Babaryka (Ucraina), James Kiptum (Kenya), Oukhrid Lhoussaine (Maroc) sau Divina Jepkogei, Sally Korir şi Sally Kimaiyo, toate din Kenya. Se vor acorda premii primilor cinci clasaţi ai fiecărei curse, precum şi primilor trei clasaţi în competiţia scaunelor cu rotile, pe categorii de gen. La cursele de maraton, semimaraton, maraton ştafetă, câştigătorii vor primi recompense în bani, iar la Cursa Populară şi Teen’s Race în produse şi servicii. Cu ocazia Reiffeisen Bank Maratonul Bucureşti se va organiza şi Campionatul Naţional de maraton de către Federaţia Română de Atletism. La conferinţa de presă de luni au participat foştii campioni olimpici Andreea Răducan, Viorica Susanu şi Mihai Covaliu, ambasadori ai competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite