Oamenii din fotbal deplâng moartea lui Nicolae Manea. Mircea Lucescu: „Nu pot să cred, e prea repede. Ştiam că mai e o şansă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că Nicolae Manea a murit la 60 de ani, după un diagnostic recent de cancer la ficat, i-a şocat pe cei care l-au cunoscut sau îndrăgit pe fostul rapidist.

Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost surprins de vestea tristă, declarând pentru „Prosport“: „Nu pot să cred! Ştiu că mai exista o speranţă. Vorbisem cu fiul lui, cu Florin, şi mi-a spus că e posibil să mai reziste câteva luni. Ştiam că este într-o situaţie grea, dar toţi speram că se poate ameliora starea lui. Ce rău îmi pare! Să te stingi în 2-3 luni... E prea repede! 

Îl cunosc de când eram jucători. Eu eram la Dinamo, el la Rapid. Nu am decât cuvinte de laudă la adresa lui. Foarte devotat ca jucător şi foarte ataşat de tot ceea ce a însemnat Rapid. Pentru mine a fost un partener excelent în vremea când am fost la Rapid. Un băiat inteligent, cu foarte mult bun-simţ“.

Ion Manu, fost portar al echipei de pe stadionul „Valentin Stănescu“, a declarat pentru Mediafax: „Ce pot să vă spun?! Nu sunt cuvinte. Păcat că s-a terminat aşa de repede. În două luni de zile a plecat dintre noi fără să îşi dea seama nimeni. Ultima dată ne-am văzut la meciul de old-boys de pe Giuleşti cu Petrolul. După aia a organizat chiar el acea masă festivă cu cei de la Petrolul. Apoi mai discutam la telefon, dar deloc despre faptul că ar fi suferit de ceva sau că l-ar fi durut ceva. Era un adevărat lider de echipă, un adevărat căpitan. Şi după ce s-a lăsat ca jucător tot acelaşi om cu capul pe umeri era, acelaşi om serios căruia îi plăcea lucrul bine făcut“.

FRF şi-a exprimat regretul printr-un comunicat: „Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă condoleanţele şi regretă dispariţia lui Nicolae Manea. Născut la Bucureşti, pe 11 martie 1954, Nicolae Manea şi-a început cariera de fotbalist la Rapid Bucureşti, club de care a fost legat toată viaţa. Fostul atacant a mai trecut pe la Steaua şi pe la Gloria Bistriţa, înainte de a se retrage şi a se apuca de antrenorat“.

Şi LPF s-a aliniat iniţiativei: „Unul dintre cei mai mari fotbalişti români şi, cu siguranţă, jucătorul exponenţial al Rapidului ultimei jumătăţi de secol, Nae Manea, idolul tribunei giuleştene, a trecut în nefiinţă în dimineaţa zilei de 15 decembrie. (...) Liga Profesionista de Fotbal transmite condoleanţe familiei îndoliate şi este alături de marea grupare rapidistă în aceste momente grele“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite