O nouă dramă pentru naţionala de handbal masculin a României, de patru ori campioană mondială

O nouă dramă pentru naţionala de handbal masculin a României, de patru ori campioană mondială

Xavi Pasqual, selecţionerul României

Naţionala masculină de handbal a României, una dintre marile puteri ale lumii judecând după palmares, trăieşte o nouă dezamăgire.

Ştiri pe aceeaşi temă

România a ratat calificarea la Campionatul European din 2018, după ce a fost învinsă de Polonia cu 32-31 (19-13), duminică, la Gdansk, în ultimul meci din Grupa preliminară 2. Înaintea acestei partide, tricolorii mai aveau şanse infime să mai prindă turneul final de pe locul al 3-lea, dar eşecul de duminică a consfinţit ratarea calificării.

România a fost condusă de la un capăt la altul al meciului, aceasta fiind a patra sa înfrângere consecutivă, după două victorii în primele meciuri ale campaniei. Naţionala masculină nu s-a mai calificat la Campionatul European de 22 de ani.

Pentru tricolori au marcat Cristian Fenici 5 goluri, Marius Mocanu 4, Valentin Ghionea 4, Chike Onyejekwe 4, Demis Grigoraş 3, Dan Racoţea 3, Marius Sadoveac 3, Ciprian Şandru 2, Iosif Buzle 1, Ionuţ Ramba 1, Roland Thalmaier 1.

Primele două clasate şi cea mai bună formaţie de pe locul al treilea în cele şapte grupe se vor califica la turneul final din Croaţia, programat între 12 şi 28 ianuarie 2018. Belarus şi Serbia au ocupat primele două locuri şi s-au calificat la turneul final, România a ocupat locul 3, cu 4 puncte, iar Polonia a terminat ultima, cu 4 puncte. În tur, România a dispus de Polonia cu 28-23.

Naţionala României este de patru ori campioană mondială, în anii1961, 1964, 1970, 1974

citeste totul despre: