Nu mai bine nu mai jucăm cu Ungaria?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imensul scandal de la Serbia-Albania şi ceea ce s-a întâmplat la România-Ungaria ar trebui să pună pe gânduri pe cei care conduc UEFA, instituţie care ar trebui să ia mai multe măsuri dure, nu numai o amendă zdravănă şi suspendarea terenului de joc.

Tot forul european a introdus la startul noilor meciuri europene intercluburi, Champions League şi Europa League, regula ca echipele din Rusia şi Ucraina să nu se intâlnească, fiind puse în urme separate la tragerea la sorţi. O decizie simplă care ar putea stopa amplificarea unor evenimente fără rost, deja agitate în zona politică şi militară.


Poate că ar trebui şi ca la echipele naţionale să se petreacă la fel, iar meciuri ca Polonia-Rusia, Serbia-Albania, România-Ungaria şi Cipru-Turcia, ca să dau doar câteva exemple, să nu mai aibă loc. S-ar consuma mai puţine petarde, drone, nervi, cartonaşe galbene şi roşii, ar curge mai puţin sânge şi mai puţină cerneală.


Dacă echipele naţionale enumerate mai devreme sunt atât de valoroase se pot întâlni la viitoarele turnee finale, în Qatar, Rusia, ori unde se vor mai disputa. Un România-Ungaria în Qatar, cu siguranţă, nu va avea nici petarde şi nici firma BGS în preajmă. Va avea doar fotbal şi, probabil, multă căldură. Atât.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite