Nou-promovata ASA Târgu-Mureş, om cu om. Cum au ajuns "expiraţii" şi "reşapaţii" să fie la un pas de titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASA Târgu-Mureş a învins-o, miercuri, pe "Arena Naţională", cu scorul de 1-0 pe Steaua şi a trecut pe primul loc în clasament, gruparea bucureşteană coborând pe poziţia a doua. Marea majoritate a fotbaliştilor din lotul mureşenilor au fost refuzaţi de alte echipe sau pur şi simplu consideraţi a fi "pensionari" sau "terminaţi".

Iată o analiză detaliată a primului unsprezece din partida cu Steaua: 

Eduard Stăncioiu (34 de ani)

După momentul de vârf al carierei, când a făcut parte din lotul României la Euro 2008, Stăncioiu a avut parte de câteva sezoane „negre”, în care a fost mai mult rezervă la CFR Cluj. La ASA a ajuns abia în aprilie 2014, deşi îşi reziliase înţelegerea cu formaţia din Gruia încă din ianuarie.

Patrice Feussi (29 de ani)

Camerunezul care a jucat şi în Serie B a fost adus la Târgu-Mureş de Adrian Falub, care-l antrenase şi la UTA, unde ajunsese în 2012, după mai bine de un an în care a stat fără echipă.

Marius Constantin (31 de ani)

„Spartanul” era considerat de mulţi a fi un jucător terminat în vară, când a semnat cu ASA. Doar opt partide în două sezoane bifase fostul internaţional la Rapid şi FC Braşov, între 2012 şi 2014. “La el în cameră e un fum de stă bicicleta dreaptă fără cric. Fumează trei pachete şi bea vin până la 7 dimineaţa în deplasări”, a fost caracterizarea pe care i-a făcut-o acum câţiva ani Marius Şumudică.

Florin Bejan (21 de ani)

A fost adus de la Viitorul Constanţa, unde nu prea a rupt gura târgului. Fundaşul născut la Mangalia a fost format la juniorii Stelei şi a bifat câteva sezoane şi la Steaua II, înainte de desfiinţarea echipei. 

Laszlo Sepsi (28 de ani)

A fost împrumutat la ASA de CFR Cluj în ianuarie 2014. El a mai bifat un retur de campionat la Târgu-Mureş şi în ediţia 2011-2012. Sepsi a bifat şi el trei selecţii la naţională, între 2008 şi 2010. 

Gabi Mureşan (33 de ani)

Un alt fost om de bază al CFR-ului, Mureşan a ajuns la Târgu-Mureş în vara anului trecut, după ce jucase în ultimul sezon la Tom Tomsk, în Rusia.

Ousmane N'Doye (37 de ani)

Cine s-ar fi aşteptat ca senegalezul să fie unul dintre cei mai buni marcatori ai Ligii I la o vârstă la care cei mai mulţi s-au apucat deja de antrenorat? “Pot să joc lejer până la 50 de ani în România”, a spus recent N'Doye. Poate cineva să-l contrazică?

Ianis Zicu (32 de ani)

Un alt fotbalist care era considerat terminat, mai ales după experienţa nefericită de la Petrolul Ploieşti. Machedonul le-a demonstrat însă detractorilor săi că vremea retragerii de pe gazon e încă departe.

Claudiu Voiculeţ (30 de ani)

Aruncat ca o măsea stricată de CFR Cluj, în ianuarie 2014, mijlocaşul a reuşit să redevină la forma care-l adusese în atenţia selecţionerului Victor Piţurcă, pe vremea când juca la Pandurii Târgu-Jiu.

Claudiu Bumba (21 de ani)

Ardelenii au fost gata să-l vândă în iarnă la Astra Giurgiu, dar afacerea a căzut în ultimul moment. Bumba a fost împrumutat la AS Roma Primavera, în 2012, în schimbul a 600.000 de euro, dar n-a reuşit să se impună la echipa lui Francesco Totti.

Marius Axente (28 de ani)

Un alt jucător care a fost considerat a fi o mare promisiune pe vremea când juca la Timişoara, dar care a dezamăgit mult în ultimii ani. A ajuns la Târgu-Mureş în septembrie 2014, după un sejur de numai două luni în Cipru, la Ermis Aradippou.

Narcis Răducan: "Salariile la ASA sunt de trei ori mai mici ca la Steaua sau la Astra"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite