Nicolae Bănicioiu: "Am auzit că cei de la karate s-au înţeles să rămână o singură federaţie, îi aşteptăm cu o hârtie oficială"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disputa legată de bugetarea unui număr prea mare de federaţii de karate va fi tranşată foarte curând de Ministerul Tineretului şi Sportului, iar şefii federaţiilor par a fi înţeles mesajul.

Ministerul va lua în curând decizia de a finanţa doar versiunile de karate puternice şi recunoscute de forurile de sport internaţionale. Ca atare, organizaţiile de karate din Romania au decis să se unească într-o singură federaţie, iar lucrurile se vor simplifica foarte mult. Astfel, Ministerul va finanţa doar Federaţia Română de Karate în care se vor regăsi toate variantele care vor putea fi bugetate. 

Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului, a afirmat pentru "Adevărul": "Avem două comisii tehnice care lucrează la setul de reguli după care ne vom ghida de acum. Din păcate, aşa se întâmpla, erau foarte multe competiţii scăzute valoric, pe care noi le premiam. Am auzit şi eu in presă şi de la domnii de la karate că s-au hotărât să se unească sub o singură federaţie. Eu îi aştept la MTS, sau pe un reprezentant al lor, cu o propunere oficială. Vreau ca această decizie a lor să se bazeze pe o hârtie oficială", a declarat Nicolae Bănicioiu. 

FR Karate este membră a WKF (World Karate Federation), origanizaţie care are recunoaştere CIO, este membră cu drepturi depline în Sport Accord, IWGA si WADA şi al cărei preşedinte face parte din coducerea Sport Accord.

La 31 iulie, şefii federaţiilor de karate au semnat protocolul de unificare

Karat FOTO FRKarate.ro
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite