Nebunie în ultima etapă din Spania: cine a picat în liga a doua şi cine a prins ultimele locuri de Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid
Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid

Opt din cele zece meciuri s-au jucat de la aceeaşi oră şi au născut o luptă pasionantă pentru salvarea de la retrogradare şi ultima treaptă a podiumului.

Înaintea ultimei runde, campionatul fusese câştigat de Barcelona, locul 2 era adjudecat de Real Madrid, iar Cordoba, echipa românului Florin Andone, era condamnată la retrogradare de pe ultimul loc.

În aceste condiţii, mizele etapei cu numărul 38 au fost:

*Prinderea podiumului - Obiectiv disputat de Atletico Madrid şi Valencia

*Evitarea poziţiilor a 18-a şi a 19-a, retrogradante - Almeria, Deportivo, Granada şi Eibar au „tremurat“.

În partea superioară a clasamentului, lupta a fost tranşată, relativ uşor, de Atletico Madrid. Campioana din sezonul trecut avea nevoie de un punct, în deplasare, la Granada, pe care l-a obţinut cu un 0-0.

Valencia a pierdut podiumul, dar s-a impus, dramatic, la Almeria, scor 3-2. Trupa pregătită de Nuno Espirito Santo a fost condusă de două ori, cu 1-0 şi 2-1, dar a învins cu un gol înscris, în minutul 80. Rezultatul a condamnat Almeria la retrogradare - ar fi fost salvată cu o victorie - şi a securizat locul 4 pentru „lilieci“. Astfel, Valencia a prins ultimul loc de Liga Campionilor, alături de Barcelona, Real Madrid şi Atletico Madrid.

Sevilla, aflată în cărţi pentru un loc de Liga Campionilor, a învins Malaga cu 3-2, în deplasare, dar victoria n-a urcat-o pe patru, după ce Valencia a câştigat. Sevilla şi Villarreal vor evolua în Liga Europa.

Deportivo, ce salvare!

În partea de jos a clasamentului, pe lângă Cordoba şi Almeria, Eibar, trupa lui Piovaccari (ex-Steaua), a retrogradat şi ea, chiar dacă a învins Cordoba cu 3-0 în ultima etapă. Eibar, Granada şi Deportivo au încheiat campionatul cu câte 35 de puncte, însă Eibar a picat din cauza rezultatelor directe nefavorabile.

Salvarea celor de la Deportivo a fost cea mai dramatică! Formaţia din La Coruna a început ziua aflată pe un loc de liga secundă, a fost condusă cu 0-2 la Barcelona, însă a punctat în minutele 67 şi 76 pentru a continua în primul eşalon.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite