NBA All Star Weekend 2016: Liga de baschet nord-americană şi-a desemnat campionii la aruncările de trei puncte şi slam-dunkuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursurile individuale din cadrul „All Star Weekendului” din baschetul nord-american şi-au ales campionii pe anul 2016, duminică dimineaţă: Klay Thompson l-a învins pe coechipierul său Stephen Curry în concursul aruncărilor de trei puncte, iar Zach LaVine a fost pentru al doilea an la rând regele slam-dunkurilor.

În mod tradiţional, a doua seară a tradiţionalului „All Star Weekend” - pauza competiţională din baschetul nord-american dedicată evenimentelor care implică cei mai buni jucători din NBA din sezonul în curs – s-a axat pe competiţiile individuale între jucători, reduse anul acesta la doar trei: concursul de abilităţi, cel de aruncări de la trei puncte şi cel al slam-dunkurilor.

Prima surpriză s-a produs în cadrul concursului de abilităţi – constând în înfruntări 1v1 între jucători, care testează abilităţi precum driblatul eficient, pasatul precis şi finalizările de lângă coş şi de la distanţă – acolo unde câştigător a fost centrul debutant al echipei Minnesota Timberwolves, Karl-Anthony Towns.

Pentru prima dată, tabloul confruntărilor a fost împărţit în două jumătăţi – unul pentru fundaşi şi celălalt pentru jucători masivi. Towns i-a eliminat pe mult mai cunoscuţii Draymond Green şi DeMarcus Cousins pe partea sa de tablou, înainte de a-l învinge pe agilul fundaş al celor de la Boston Celtics, Isaiah Thomas, în finală.

Concursul de aruncări de la trei puncte a fost dominat de temutul duo al campioanei Golden State Warriors, Stephen Curry şi Klay Thompson, denumiţi „Splash Brothers” pentru eficienţa lor din spatele arcului de cerc. Cei doi au acces în finală după ce au depăşit alţi aruncători de elită în prima rundă, precum James Harden, Kyle Lowry sau J.J. Reddick.

În finală a acces şi tânărul debutant al echipei Phoenix Suns, Devin Booker - cel mai bun aruncător de trei puncte dintre debutanţii ediţiei actuale de NBA – însă nici el, nici MVP-ul sezonului trecut  de NBA şi câştigătorul competiţiei în 2015, Stephen Curry, nu i-au făcut faţă lui Klay Thompson, care a reuşit să egaleze recordul coechipierului său de anul trecut, reuşind 27 de puncte din 35 posibile.

În sfârşit, mult-aşteptatul concurs de slam-dunk a fost adjudecat pentru al doilea an la rând de un alt jucător al celor de la Minnesota Timberwolves, Zach LaVine, în urma unei competiţii palpitante cu Aaron Gordon, jucător la Orlando Magic. Cei doi, ambii aflaţi la doar al doilea sezon în NBA, au avut nevoie de două dunkuri în plus pentru a fi departajaţi în finală, reuşind să sfideze gravitaţia şi limitele atletice ale corpului uman.

Un bonus al serii a fost o competiţie de trei puncte separată între jucătorul campioanei Golden State Warriors, Draymond Green, şi actorul/comediantul Kevin Hart, încheiată cu un rezultat surprinzător:

Luni dimineaţă va avea loc tradiţionalul meci All Star Game – care va pune faţă în faţă cei mai buni jucători din Conferinţa de Vest şi Conferinţa de Est. Partida va putea fi urmărită de fanii baschetului din România în direct pe Dolce Sport 1, cu începere de la ora României 03.30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite