Naţionala Under 16 şi-a respectat titulatura: A luat doar 15 goluri la turneul internaţional din Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speranţele de viitor ale fotbalului românesc se prăbuşesc ori de câte ori naţionalele de juniori scot capul în lume.

Atunci se pare că realizăm cu adevărat unde ne aflăm şi cât adevăr au avut spusele lui Hagi, care în 1998 anunţa că va urma o lungă perioadă dificilă pentru naţională.
Naţionala Under 16  a României a participat săptămâna aceasta la turneul internaţional UEFA de dezvoltare, de la Dublin, unde a făcut parte dintr-o grupă cu Irlanda, Belgia şi Germania. „Tricolorii” mici, antrenaţi de Adrian Bumbescu şi supervizaţi de coordonatorul loturilor de juniori, Ştefan Iovan, au început bine şi au învins în primul meci Irlanda cu 1-0, după care au urmat două rezultate catastrofale: 0-5 cu Belgia şi 1-10 cu Germania. Acesta din urmă reprezintă una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din istoria naţionalelor României, înfrângere care l-a determinat pe Victor Piţurcă să-i bage în şedinţă pe foştii săi colegi de la Steaua. De altfel, Piţi este cel care l-a adus la naţionala Under 16 pe Adrian Bumbescu, după ce acesta fusese dat afară de Steaua în 2011. Şi tot Piţurcă l-a pus pe Iovan coordonator al loturilor de juniori, o funcţie creeată peste cea a lui Miodrag Belodedici, care este director tehnic la aceleaşi loturi.


Cinci fotbalişti de la Hagi şi Ronaldo de la Twente
Naţionala Under 16, care şi-a respectat titulatura şi n-a luat decât 15 goluri la turneul de la Dublin, are în componenţă 5 fotbalişti de la Academia „Gheorghe Hagi”, care formează scheletul echipei, dar şi doi stranieri. Unul dintre ei este Ronaldo Deaconu, de la Twente, un puşti care a jucat şi la Feyenoord, iar cel de-al doilea Daniel Popa, fotbalist la Honved Budapesta. Rezultatele din Irlanda ale micilor tricolori sunt extrem de surprinzătoare, ţinând cont că în martie aceeaşi echipă a bătut Franţa cu 4-2, Serbia cu 2-0 şi Slovacia cu 4-1. Meciul cu Germania a fost însă de coşmar, după primele 40 de minute (atât are o repriză la acest nivel) tabela arătând scorul de 6-0. România a redus din handicap prin Ivan, de la Sporting Piteşti, dar apoi nemţii şi-au continuat recitalul. 

Belodedici: "E jale mare în fotbalul românesc"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite