Naţionala de rugby a României va întâlni Japonia într-un meci test în iunie 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby a României va disputa în luna iunie a anului următor un meci test cu reprezentativa similară a Japoniei.

Partida va avea loc în deplasare, pe tărâm nipon, urmand ca in perioada urmatoare sa fie stabilit si locul desfasurarii meciului. Aceasta intalnire din cadrul meciurilor test din vara, a fost confirmata de federatia nipona pentru data de 10 iunie 2017,  urmand sa fie inclusa si in calendarul World Rugby.

"Ca urmare a performantelor reusite de Stejari in meciurile test din noiembrie, trei victorii, forul mondial a programat in calendarul international din iunie 2017, un meci test cu Japonia, pe teritoriu nipon. Acest test reprezinta o buna pregatire pentru Cupa Mondiala din 2019 care va avea loc in Japonia. Purtatorii frunzei de stejar vor trebui sa confirme si cu aceasta ocazie nivelul bun si progresul aratat in aceasta toamna la meciurile test", a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Daca pana acum luna iunie era rezervata traditionalului turneu World Rugby Nations Cup, odata cu intrarea in reconstructie a Stadionului „Arcul de Triumf”, acesta nu va mai avea loc la Bucuresti.  Astfel, Stejarii vor juca in acea luna trei meciuri, toate in deplasare, primul adversar urmand a fi Japonia.

Aflata pe locul 11 in lume, Japonia este una dintre echipele cu cel mai mare progres din ultimii ani. Niponii au intrat in istoria Cupei Mondiale de rugby, dupa ce la ultima editie, in 2015, au reusit o victorie de senzatie in fata Africii de Sud, 34-32. Mai mult, Japonia va gazdui si urmatoarea editie a Cupei Mondiale, in 2019, organizata in premiera pe continentul asiatic.

Romania si Japonia s-au intalnit ultima data in 2014, la Bucuresti, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, Stejarii cedand atunci cu 18-13.

Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite