Naţionala lui Ianis Hagi debutează azi oficial. Primul test adevărat pentru elevii lui Florin Răducioiu e contra Cehiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generaţia lui Ianis Hagi joacă azi, de la ora 16:00, primul meci oficial. Formaţia pregătită de Florin Răducioiu s-a pregătit doi ani, iar împotriva Cehiei, dă primul examen internaţional oficial.

Naţionala Under 17 a ajuns marţi în Andorra, în superba localitate La Vella. După trei ore de zbor până în Barcelona au urmat alte trei de călătorie cu autocarul.

În mijlocul munţilor Pirinei, la peste 1200 de metri altitudine, Hagi junior şi colegii lui dispută primele lor meciuri adevărate. Tinerii tricolori au simţit încă de la plecare importanţa turneului de calificare. La Aeroportul Otopeni, chiar dacă era 6 dimineaţa, trei posturi de televiziune au avut reprezentanţi pentru a „marca” momentul.

Întâmpinaţi de un fan la aeroport

Pe Aeroportul din Barcelona, naţionala jucătorilor născuţi în anul 1998 a fost aşteptată chiar şi de un suporter, echipat pe măsură. Este vorba de un român plecat din ţară în urmă cu 16 ani şi fost coleg de şcoală cu Florin Răducioiu.

Antrenorul juniorilor noştri este aici recunoscut de toţi microbiştii. Răducioiu a îmbrăcat şi tricoul lui Espanyol Barcelona, “filiala lui Real Madrid”, cum glumesc catalanii din Andorra.

În prima zi în La vella, tricolorii au avut programat un antrenament de acomodare, efectuat într-un părculeţ din oraş.

image

Ieri, la prânz, a fost analiza video a adversarului de joi, Cehia, iar după-amiază ultimul antrenament înaintea celui mai important meci al generaţiei 1998. Debutul oficial în calificările pentru Campionatul European din Bulgaria, programat anul viitor.

Această ultimă şedinţă de pregătire a fost efectuată chiar pe gazonul (excelent) stadionului “Comunal”, arena principală din această ţară. Vremea din păcate nu a fost prietenoasă. În cele 60 de minute, cât a durat antrenamentul, au fost două reprize de ploaie torenţială, dar şi două de soare arzător! Din fericire, tot lotul este valid şi gata de examen.

Meciurile 2 şi 3, transmise în direct


Desfăşurarea partidei va putea fi urmărită live pe frf.ro. Jocurile cu Danemarca şi Andorra vor fi transmise liveVIDEO pe site-ul Federaţiei din Andorra.

România se află în această grupă de calificare la Turul de Elită alături de Cehia, Danemarca şi Andorra. Primele două merg mai departe, dar şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul trei din cele 13 grupe.

 Sursa: frf.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite