Naţionala de baschet a României debutează mâine la Campionatul European într-un meci cu Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baschet

Jucătorii echipei naţionale de baschet încheie joi pregătirea, iar în cursul serii au programată o întâlnire cu fanii în care vor oferi şi autografe.

”Ceremonie nu va avea loc în sală, meciurile încep joi în două grupe, iar vineri în celelalte două. Se va organiza în schimb o întâlnire oficială, vineri, cu autorităţile locale din Cluj-Napoca, şefii de delegaţii, preşedinţii de federaţii şi reprezentanţii FIBA, care va puncta în cadru ceremonios deschiderea competiţiei”, a explicat Păun pentru News.ro.

Întâlnirea de vineri va avea loc la ora 11.00, la Casino, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

În altă ordine de idei, toate cele cinci adversare ale României au sosit la Cluj. Delegaţiile sunt cazate la acelaşi hotel, inclusiv cea a României, iar marţi şi miercuri au avut loc şi primele antrenamente.

Vineri, competiţia va debuta cu partidele Ungaria – Croaţia (ora 15.00), Spania – Muntenegru (17.45) şi România – Cehia (20.30). Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR şi TVR HD.

Tot vineri, dar în grupa D, la Istanbul, vor avea loc meciurile Belgia – Marea Britanie, Serbia – Letonia şi Turcia – Rusia.

În grupele A (Helsinki) şi B (Tel Aviv), partidele încep de joi, după programul: Slovenia – Polonia, Islanda – Grecia, Franţa – Finlanda (A) şi Germania – Ucraina, Lituania – Georgia, Italia – Israel (B).

Turneul final al CE de baschet masculin din 2017 va avea loc între 31 august – 17 septembrie în România, Finlanda, Israel şi Turcia, ultima fiind şi gazda fazei finale a competiţiei.

Primele patru clasate în fiecare din cele patru grupe se vor califica în optimile de finală, în care se va lupta pentru sferturi, apoi semifinale, urmate de finalele pentru medalii.

Echipa naţională a României s-a calificat la acest turneu final tocmai pentru că este una din cele patru gazde. Ultima participare a naţionalei la un Campionat European a fost la CE 1987 (Grecia), când a ocupat locul 12 (ultimul), iar acum organizează o grupă pentru prima dată la masculin. La feminin, în 2015 au avut loc meciuri din două grupe în România.

Campioana europeană en-titre este Spania, care are 12 medalii continentale, din care trei de aur (2009, 2011, 2015), titlul mondial în 2006, precum şi patru olimpice (trei de argint – 1984, 2008, 2012 şi una de bronz – Rio 2016).

Potrivit noului calendar FIBA, următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc abia în 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, în preliminariile căruia va evolua şi România, în premieră.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite