Mircea Lucescu a desfiinţat fotbalul românesc: de ce e scârbit şi ce l-ar determina să revină în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

„Il Luce“ a vorbit despre nivelul întrecerii interne, care a debutat în weekend-ul trecut cu acelaşi fotbal lipsit de calitate.

„Adevărul“ a făcut o analiză a rundei inaugurale şi a modului în care campionatul românesc a decăzut faţă de anii trecuţi. De aceeaşi părere e şi Mircea Lucescu, tehnicianul care a lucrat ultima dată în România, în sezonul 1999-2000, la Rapid.

Într-o analiză dură pentru Dolce Sport, antrenorul de 69 de ani a pus tunurile pe fotbalul românesc. 

Ce a spus?

„De ce să mă întorc în România când am succes cu echipa mea. Câştig campionatul, joc la cel mai înalt nivel, profesional, mă simt aşa cum trebuie. S-o iau la capăt? În ce condiţii? Cine poate să ofere ceva în România? Eu am avut succes şi pentru fotbalul românesc, pentru că sunt un reprezentant. Acasă e mai greu, sunt prea multe interese, prea multă invidie şi prea mult egosim. Ştiu foarte bine cum am pierdut campionatul în România, nu-mi mai doresc aşa ceva. Ar însemna să trăiesc până la 120 de ani ca să mai revin“, a declarat tehnicianul celor de la Şahtior Doneţk.

Craiova a trimis titlul în Ghencea

La ultima sa aventură în ţară, Lucescu a cucerit titlul (1998-1999), Cupa României (1997-1998) şi Supercupa României (1999), toate cu Rapid. 

Totuşi, în primul său sezon pe banca giuleştenilor, cel din 1997-1998, el a ratat titlul în condiţii dramatice. În ultima etapă, dacă Rapid ar fi învins la Craiova, echipa lui Lucescu ar fi fost campioană, iar „juveţii“ ar fi avut asigurată prezenţa în cupele europene. 

Oltenii nu s-au predat însă, au făcut 2-2 cu Rapid, şi au trimis titlul în Ghencea, în condiţiile în care Steaua a învins Gloria Bistriţa pe teren propriu. Peste câteva zile, Rapid a învins Craiova în finala Cupei României şi a lăsat Universitatea în afara cupelor europene.  

29 de trofee a cucerit Mircea Lucescu ca antrenor, cele mai multe cu Şahtior Doneţk: 20.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite