„Miracol“ în Catalunia. După cinci ani, Barcelona a transferat un fundaş central

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jérémy Mathieu. FOTOMONTAJ: fc.barcelona.com
Jérémy Mathieu. FOTOMONTAJ: fc.barcelona.com

Fanii Barcelonei răsuflă (puţin) uşuraţi. După mulţi ani în care departamentul defensiv a scârţâit serios, mai ales în zona centrală, oficialii catalani s-au gândit să mute pentru a-şi acoperi „călcâiul lui Ahile“. Miercuri, Barcelona l-a transferat pe francezul Jérémy Mathieu, de la Valencia.

Mathieu (30 de ani) a fost cumpărat cu 20 de milioane şi are o clauză de reziliere de 50 de milioane. Fundaşul central de 1,92 m a semnat pe patru ani, cu drept de prelungire pe încă unul. Mathieu poate evolua şi în flancul stâng al defensivei. 

Francezul a fost adus cu scopul de a umple golul lăsat de retragerea lui Puyol şi este abia primul fundaş central transferat de gruparea catalană după cinci ani! 

Deşi a avut probleme în ultima perioadă în acest compartiment, Barcelona a apelat la reprofilări gen Mascherano sau la produse „La Masia“, precum Bartra, care n-au rupt însă gura târgului. 

În 2009, Barcelona îl aducea pe Cigrinski, de la Şahtiorul lui Lucescu, dar fundaşul ucrainean nu s-a integrat la echipa „azulgrana“, iar după un an a fost repatriat la Doneţk. 

Mathieu a evoluat în ultimii cinci ani la Valencia, unde a adunat 126 de meciuri şi a marcat şase goluri. Nu are loc însă în naţionala Franţei, unde a debutat în 2011 şi n-a mai bifat apoi decât un singur meci. 

 

Luis Suárez a semnat cu FC Barcelona. Transferul uruguayanului este afectat de suspendarea dictată de FIFA

Barcelona a luat un fotbalist de clasă mondială: Ivan Rakitici a semnat pe cinci ani. Cifre senzaţionale pentru croat

 

  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite