Minim istoric pentru Liga lui Gino. Câţi spectatori s-au strâns în tribune la meciurile din ultima etapă a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stadion

Când crezi că Liga I nu are unde să meargă pe jos, se mai întâmplă mereu câte ceva care te ia prin surprindere, cum ar fi terenul-patinoar de la Târgu Mureş.

Sau numărul de spectatori, care a ajuns în etapa a 21-a campionatului la totalul halucinant de 6.800. Probabil că niciodată în istoria fotbalului sau românesc sau cel puţin de când se înregistrează aceste cifre nu s-a atins un nivel atât de coborât. Etapa a început în forţă cu meciul dintre Chiajna şi CSU Craiova, scor 0-0, partidă la care 200 de spectatori s-au încumetat să se uite. De altfel, Concordia e echipa cu cea mai scăzută medie de fani din Liga I, puţin peste 800 de spectatori pe meci venind de obicei la partidele ilfovenilor.

Runda a cotinuat cu alte trei partide „bombă”, Voluntari – CFR, Steaua – ACS Poli şi ASA – Pandurii, care au adunat doar 1.200 de spectatori, iar cei 550 de fani de la meciul Stelei de pe Arena Naţională au arătat ca niste rătăciţi în tribunele stadionului cu o capacitate de 100 de ori mai mare. Ruşinea a mai fost spălată de jocul de la Iaşi, dintre CSMS şi Dinamo, la care au venit aproximativ 3.500 de fani, adică mai bine de jumătate din totalul rundei.

E clar că şi frigul a contribuit la aceste cifre dezastruoase, însă principala cauză a absentesimului o constituie fotbalul de o calitate tot ma precară.  Cum spectatorii sunt tot mai puţini şi meciurile tot mai slabe, ce soluţii propune Liga condusă de Gino Iorgulescu pentru a revigora acest campionat modest?  Într-un comunicat emis agenţiilor de ştiri în luna noiembrie, Liga Profesionistă de Fotbal ţine să aducă la cunoştinţă iubitorilor fotbalului că şi-a stabilit drept obiective pentru următorul an creşterea contractelor de sponsorizare şi a numărului de spectatori la nivelul Ligii I, în acest moment doar 3 la sută din veniturile cluburilor provenind din vânzarea biletelor”. Ce nu se precizează sunt modalităţile prin care LPF-ul va aduce oamenii în tribune, însă comunicatul oferă câteva explicaţii pentru “sărăcia” din tribune. Astfel Iustin Ştefan, secretarul LPF şi vocea acestui for, zice că de vină pentru absenteism sunt condiţiile de la stadioane şi orele târzii de programare a partidelor. Adică partenerii media, cei care furnizează grosul banilor din fotbalul românesc, au îndrăznit” să programeze partide de la 8 şi jumătate seara, de parcă meciurile de la ora 18.00 ar aduce mai mulţi fani la meciuri. E clar că Liga n-are de fapt nicio soluţie şi că funcţionează din inerţie, având în preşedintele Gino Iorgulescu întruchiparea perfectă a “somnolenţei”.

 

Meci    Spectatori

Chiajna – Craiova 0-0  200

FC Voluntari – CFR Cluj         350

Steaua – ACS Poli        550

ASA Tg. Mureş - Pandurii        300

CSMS Iaşi – Dinamo   3.500

Gaz Metan – Astra       1.500

Viitorul – FC Botoşani 400

 

Cele mai urmărite partide din acest sezon

Steaua – Dinamo         27.000 de spectatori

Dinamo – Steaua         22.785

Steaua – Univ. Craiova            13.000

 

Media echipelor

Steaua  5.954 de spectatori

Dinamo            4.115

FC Botoşani     3.700

Univ. Craiova  3.070

CFR Cluj          2.900

ACS Poli          2.510

CSMS Iaşi        1.864

ASA Târgu Mureş        1.823

Gaz Metan       1.636

Viitorul            1.518

Astra    1.250

FC Volutnari    1.174

Pandurii           950

Chiajna            836

Sursa: Liga 1.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite