Mihai Leu a fost numit „Ambasadorul României“ prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Leu (mijloc)
Mihai Leu (mijloc)

Mihai Leu a fost supranumit de către organizatoarea premiilor Galei Nova TV, Adela Diaconu, „Ambasadorul României prin sport“.

Adela Diaconu a comentat distincţia acordată către Mihai Leu: „Povestea câştigătorului Trofeului Nova TV este un exemplu pentru fiecare dintre noi. Este o poveste deosebit de interesantă, plină de adrenalină. Campionul nu a cunoscut înfrângerea la profesionişti, având un palmares de 28 de victorii din 28 de meciuri, 10 din ele prin knock-out. În 1987, a devenit campion mondial la juniori la amatori, iar 10 ani mai târziu cucerea titlul de campion mondial la box, devenind primul campion mondial al României la profesionişti. 

Cariera lui răsunătoare în boxul mondial avea să fie însă întreruptă de un accident nefericit la braţ. Mihai Leu nu s-a lăsat pradă deznădejdii şi, fire cu fibră de învingător se îndrepta spre un alt sport: automobilismul. După antrenamente şi muncă asiduă, a reuşit să devină campion si in acest domeniu, obţinând titlul de campion naţional şi vicecampion. În prezent este implicat în mai multe proiecte de profesionale: organizează etape de raliu, este arbitru internaţional la box, şi city manager al oraşului Hunedoara. Trofeul Galei Nova TV 2013 i s-a acordat lui Mihai Leu, «Ambasadorul României prin sport»“, a explicat Adela Diaconu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite