Mihai Leu, arbitru în Anglia la o supergală de box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Leu a arbitrat două meciuri de box în Anglia, la Londra, în cadrul unei supergale care a avut loc la Copper Box Arena.

Campion mondial la box în 1997, Mihai Leu a petrecut ziua României în avion, întorcându-se din Marea Britanie. În primul meci la care Mihai Leu a fost arbitru de masă s-a pus în joc titlul european WBO la categoria supermijlocie, care a fost câştigat de Frank Buglioni. Bucuria a fost enormă pentru englezi, întrucât boxerul născut în Londra se află la prima performanţă la acest nivel. El l-a pus la pământ pe cehul Stepan Horvath în runda a opta.

În al doilea meci unde Mihai Leu a fost arbitru judecător, confruntarea a avut loc între britanicul Dereck Chisora şi cehul Ondrej Pala, pentru tilul intercontinental WBO, la categoria grea. Şi de această dată, boxerul britanic s-a impus prin knock out, în runda a treia după ce i-a aplicat adversarului o serie de lovituri nimicitoare.

Românul a comentat pentru www.iClara.ro experienţa din Anglia: „Este una din ţările cu tradiţie uriaşă în box, iar această gală de la Copper Box Arena a fost organizată impecabil. Atmosfera a fost extraordinară, publicul fantastic, într-o sală plină cu personalităţi din boxul mondial. Pe 20 decembrie voi arbitra la gala de box Evil Fight Night din Hamburg, unde se va bate Christian Ciocan Hammer cu americanul Kevin Johnson. Cred că ar fi interesant de văzut anul viitor un meci între Ciocan şi britanicul Chisora", a arătat Mihai Leu, în exclusivitate pentru site-ul www.iClara.ro. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Mihai Leu s-a întors în sala de box după 15 ani

Mihai Leu a fost numit „Ambasadorul României“ prin sport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite