Micii campioni ai sectorului 1 au fost premiaţi de marii campioni în cadrul unui eveniment de promovare a sportului în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 350 de campioni Cupa 1 au fost premiaţi, în cadrul unor gale festive la care au luat parte marii campioni ai României. În dorinţa de a susţine sportivii sectorului 1 şi de a-i felicita personal pentru rezultatele de anul acesta, personalităţile sportului românesc au acceptat invitaţia de a fi alături de micii sportivi.

Printre sportivii care au fost alături de elevi s-au numărat: Gabriela Szabo (atletism), Cosmin Matei (fotbal), Otilia Bădescu (tenis de masă), Mihai Covaliu (scrimă), Irina Deleanu (gimnastică ritmică), Monica Roşu (gimnastică), Camelia Potec (înot), Gabriel Solomon (atletism), Virgil Stănescu (baschet), Virgil Căruţaşu (baschet), Flori Preda (handbal), Adela Răducă (volei) şi Maria Picioroagă (volei).

Campionii români au participat, între cele două gale festive (gimnaziu şi liceu), la workshop-ul Cupa 1, pe tema promovării sportului în şcoli. La dezbatere au luat parte şi Carmen Brumă, Cristian China-Birta (Chinezu) şi Dana Rogoz, iar concluziile au vizat importanţa sportului şi a modalităţii în care elevii privesc activitatea fizică. Discuţiile au condus spre educaţia copiilor, atât în şcoli, cât şi în familie, iar informarea, motivarea şi susţinerea sunt soluţiile pe care campionii români le-au propus în favoarea unei culturi a sportului, ca mod de viaţă.

“Cupa 1 este o competiţie de tradiţie dedicată elevilor din Sectorul 1. Ediţie de ediţie, interesul elevilor faţă de această competiţie a crescut şi asta nu poate decât să ne bucure. Prin activitate fizică practicată în mod organizat, copiii noştri se dezvoltă fizic şi psihic armonios şi sănătos, îşi întreţin o stare optimă de sănătate şi îşi formează un caracter de învingător. Sunt susţinătorul unui mod de viaţă sănătos. Sportul înseamnă sănătate!”, afirmă iniţiatorul proiectului Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

La cea de-a 12-a ediţie, Cupa 1 a înregistrat un număr impresionant de participanţi: 122 de echipe, însumând aproape 2000 de elevi şi liceeni, înscrişi la cele cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal şi volei.  Din totalul de 55 de instituţii de învăţământ din Sectorul 1 al Capitalei, în competiţiile sportive de anul acesta s-au înscris 48 de şcoli şi licee.

Şcoala generală “Nicolae Titulescu” şi-a adjudecat locul I la competiţia de handbal băieţi şi baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiată dintre şcolile de la ediţia 2013 a Cupei. Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I”a câştigat locul I la competiţia de volei şi fotbal (liceu şi gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

Sportul de echipă cu cele mai multe înscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanţi, iar atletismul îţi păstrează titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de înscrişi.

Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” a câştigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet băieţi (liceu IX-XII), deţinut anul trecut de Colegiul Naţional “Ion Neculce”, iar Colegiul Naţional “Tudor Vianu” a cedat titlul la baschet fete (liceu IX-XII), în favoarea Liceului Teoretic “Jean Monnet”.

Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul Naţional “Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul Naţional “I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuţă”, Şcoala Gimnazială “Titu Maiorescu”, Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu”, Şcoala Gimnazială “Geo Bogza” şi Şcoala Gimnazială “Geo Bogza”.

Cupa 1 este un proiect organizat de Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Asociaţia Sport pentru Viaţă. Cea de-a 12-a ediţie a Cupei 1 este antrenată de Radio ZU şi susţinută de AVON. Parteneri media: 220.ro, amdoar18ani.ro, calificativ.ro, amelie.ro, clopoţel.ro, copilul.ro, metropotam, onlinestudent, zile şi nopţi, referate.ro, şi studenţie.ro.Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul www.cupa1.ro şi pagina de Facebook Cupa 1.

Ce este "Sport pentru Viaţă"?

Sport pentru Viaţă este o campanie socială iniţiată de campioana olimpică Gabriela Szabo în anul 2006. În 2007, devine o asociaţie care are ca scop educarea şi schimbarea percepţiei faţă de sport, prin crearea unei culturi sportive de masă în România.
Sport pentru Viaţă a dezvoltat mai mult proiecte proprii, printre care: Arenele de Joacă – cel mai mare eveniment sportiv pentru copii; Sportur – caravană de promovare a sportului în şcolile din Bucureşti; Acasă, pe podium – program de selecţie şi acordare de burse tinerilor din centrele de plasament. Sport pentru Viaţă se bucură de sprijinul a peste 500 de voluntari din toată ţara şi a unor personalităţi din lumea sportului, campioni olimpici sau mondiali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite