Messi, 16.000 de euro pe oră la City: Detaliile contractului sunt ameţitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine speră că Lionel Messi va rămâne, totuşi, la Barcelona visează cai verzi pe pereţi. De fapt, nici oamenii apropiaţi de clubul catalan nu mai cred în această variantă.

„Din punct de vedere strict contractual, viitorul lui Messi e în mâinile Barcelonei. Acest club are nişte legende, precum Xavi, Iniesta şi Puyol. Aici intră şi Messi. Şi pentru tot ce au făcut astfel de jucători pentru club, ei au acest drept de a decide când vor să plece de la Barcelona. Dar totul trebuie să se facă în mod demn. Cel mai bun jucător din istorie nu pleacă trimiţând un fax“, a spus fostul vicepreşedinte al formaţiei blaugrana, Jorde Mestre, indicând că, având în vedere că plecarea lui Messi e inevitabilă, un scandal ar trebui să fie evitat cu orice preţ.

De aceeaşi părere a fost şi Victor Font, candidat la preşedinţia clubului la alegerile din 2021: „Până se încheie povestea asta, va exista speranţe (n.r. - ca Messi să se răzgândească). Şi, de aceea, sper ca decizia sa poate fi schimbată. E puţin probabil, însă. Şi, în aceste condiţii, trebuie depuse eforturi pentru ca rezilierea contractului să se facă în condiţii amiabile. Eu, dacă eram preşedinte acum, aş fi făcut tot posibilul să-l ţin pe Messi. Dar cred că trebuie să ne asigurăm ca această bătălie legală existentă între Barcelona şi Messi se opreşte. Trebuie să ne aşezăm, să discutăm. El iubeşte acest club, iar clubul ţine enorm la el. Aşa că, hai să ne asigurăm că nu intrăm într-o situaţie şi mai proastă“.

Bartomeu

Şi exact asta s-a întâmplat, ieri, când era programată o întâlnire, prima de la izbucnirea conflictului, între tatăl lui Messi, Jorge, şi actualul preşedinte al catalanilor, Josep Bartomeu (foto). Potrivit presei internaţionale, în cadrul acestei întrevederi, nu urma să fie discutată rămânerea lui Leo la club, ci modul în care ar trebui să se producă despărţirea.

City e dispusă să dea şi bani şi jucători

Din start, e clar că nicio formaţie din lume nu va achita clauza de reziliere din contractul lui Messi cu Barcelona, cifrată la 700 de milioane de euro. Starul argentinian are pretenţia ca, după o carieră la club, să fie lăsat să plece liber de contract. Barcelona, în schimb, vrea, totuşi, să smulgă o sumă importantă, mai ales că are şi probleme financiare serioase. 

S-a vehiculat că City e dispusă să dea maximum 100 de milioane de lire sterline, plus doi jucători, pentru aducerea lui Messi pe „Ettihad“. Ar fi doar o parte din efortul financiar colosal pe care sunt dispuşi să-l facă arabii din conducerea clubului. Odată ce transferul se va realiza, Messi va primi un contract fabulos. Detaliile au şi „transpirat“ deja în presă:

*Leo va încasa o sumă totală de 700 de milioane de euro, în următorii cinci ani, din partea celor de la City Football Group. Ceea ce înseamnă că Messi va câştiga 16.000 de euro pe oră!

*Contractul, dacă va fi semnat, îl va lega pe Messi de Manchester City pentru următorii 3 ani. Apoi, în ultimele două sezoane din cele cinci, argentinianul se va muta în Statele Unite, urmând să joace la cealaltă formaţie deţinută de City Football Group, New York FC. Aici, e legitimat şi Alex Mitriţă, în acest moment.

*În fine, Messi ar urma să primească inclusiv acţiuni în cadrul City Football Group, o companie care, în acest moment, valorează 4,8 miliarde de dolari! Totuşi, surse apropiate afacerii susţin că e posibil ca Messi să opteze pentru a primi mai mulţi bani în contul înţelegerii cu City Football Group, în loc să devină şi acţionar la această companie. 

Guardiola

Încredere totală în Guardiola

Pe lângă faptul că nu mai crede în proiectul Barcelona, Messi e dornic să plece la City pentru a lucra cu antrenorul său preferat, Josep Guardiola (foto). „E convins că Guardiola îl poate ajuta să joace cel mai bun fotbal de care e capabil. S-a convins de asta, când Pep era la Barcelona şi vrea să repete perioada excelentă pe care a avut-o sub comanda sa“, a povestit o sursă apropiată argentinianului pentru „Daily Record“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite