Medaliaţii de la Europenele de canotaj vor primi peste cinci miliarde de lei din partea MTS. Cât va încasa fiecare sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a premiat delegaţia de canotaj a României care a participat la Campionatele Europene de Seniori de la Sevilla şi care s-a întors acasă cu trei medalii, două de aur şi una de argint.

În cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul MTS, ministrul Nicolae Bănicioiu i-a premiat şi felicitat pe toţi canotorii care s-au întors acasă cu medalii de la Campionatele Europene de la Sevilla. Astfel, echipajul feminin de 8+1, echipajul feminin de două rame fără cârmaci şi echipajul masculin de patru rame fără cârmaci vor primi din partea ministerului, în total, peste 540.000 de lei.

Potrvit legilor în vigoare, fiecare medaliat cu aur va primi 14.000 de lei, argintul este răsplătit cu 11.000 de lei, iar bronzul doar cu 8.000 de lei.

În cadrul ceremoniei, Bănicioiu a declarat: „Felicit loturile care ne-au reprezentat la Campionatele Europene şi au cucerit trei medalii pentru România: aur la 8 plus 1 şi dublu rame feminin şi argint la patru rame masculin. Le mulţumesc Elisabetei Lipă, sportivilor şi antrenorilor, pe care îi asigur de tot respectul meu şi al ministerului. Vă asigur că până vineri banii vor fi viraţi în conturile dumneavoastră, iar premiile pentru medaliile de aur vor fi dublate. Încă o dată vă felicităm şi vă transmitem şi mulţumirile Guvernului României.”

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a precizat: „Pentru sportivi este foarte important să fie sprijiniţi şi de aceea vă mulţumim pentru această întâlnire frumoasă şi pentru felicitări. Cu această ocazie salut demararea programul Pierre de Coubertin iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru că ajută foarte mult federaţia să dezvolte proiecte pentru copii şi juniori.” 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite