Simona Halep-Lucic Baroni 6-7 (6-8), 2-6. Evoluţie dezamăgitore a româncei, care este eliminată surprinzător de la US Open, în turul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, a doua favorită la US Open, a părăsit prematur ediţia din acest an ultimului turneu de Mare Şlem, fiind învinsă în turul 3 de ambiţioasa Mirjana Lucic Baroni, scor 6-7 (6-8), 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră şi 37 de minute.

Simona Halep pornea ca mare favorita în lupta cu Mirjana Lucic Baroni din turul 3 al US Openului. Românca, favorita numărul 2 a turneului, s-a duelat cu o jucătoare aflată pe locul 121 mondial, o clasare neconcordantă cu realitatea, devreme ce croata a jucat la cel mai înalt nivel, având o evoluţie peste aşteptări. 

Halep a început bine partida, reuşind două breakuri care au făcut ca tabela să arate la un moment dat 5-2 pentru ea. Doar că Baroni nu s-a dat bătută, a crezut în şansa ei până la capăt şi i-a anulat româncei trei mingi de set, după care a revenit uluitor şi a făcut patru puncte consecutiv. Acesta a fost momentul psihologic al meciului, care a descumpănit-o pe jucătoarea noastră, fiind incapabilă să-i mai reziste adversarei. Pe fondul mai multor duble greşeli ale Simonei, Lucic a câştigat tie-breakul.

Deşi românii de acasă şi cei din tribune sperau că Halep va reveni, aşa cum a făcut-o şi în turul 1, în faţa lui Collins (a fost condusă cu 1-0 la seturi, dar a întors partida) compatrioata noastră nu a reuşit să-i mai facă faţă croatei, al cărei entuziasm şi agilitate, la cei 32 de ani ai săi, au făcut să defileze în setul secund, pe care l-a câştigat în doar 28 de minute. Româncei nu i-a ieşit aproape nimic în meciul cu Baroni Lucic, fiind surprinsă de agresivitatea şi disponibilitatea uriaşă de efort ale acesteia. 

S-a terminat 7-6 (8-6), 6-2 pentru Bencic Baroni, care avansează în optimi, unde se va duela cu Sara Errani, care a învins-o pe Venus Williams.

„Nu a fost cea mai bună zi a mea şi nu m-am simţit bine, însă pur şi simplu ea a jucat mai bine decât mine”, a declarat Simona Halep după meci.

Această înfrângere o trimite devreme acasă pe Halep, care este eliminată în turul 3, deşi anul trecut a ajuns până în optimi, ceea ce înseamnă că românca va pierde puncte în clasamentul mondial. 


Simona Halep - Mirjana Lucic Baroni 6-7 (6-8), 2-6 

Setul II

2-6 Mirjana Lucic Baroni închide meciul cu un as, în stil de mare campioană.

2-5 Croata nu poate fi oprită sub nicio formă de Halep şi se îndreaptă spre câştigarea meciului, servind pentru victorie.

2-3 Simona câştigă greu game-ul după ce salvează o minge de dublu break.

1-3 Baroni face primul break al setului secund şi se distanţează ulterior. Croata zburdă pe teren, Simona este neputincioasă.

1-1 Simona îşi face serviciul, la fel şi croata.


Setul I

Halep face a cincea dublă greşeală într-un moment culminant şi îi oferă setul lui Baroni, care se impune în tie-break cu 8-6.

6-6 Serviciul este punctul forte al lui Halep în acest joc, iar setul I se va decide la tie-break.

5-6 Halep este în genunchi; Lucic zburdă pe teren şi câştigă al patrulea game consecutiv.

5-5 Simona are o cădere inexplicabilă şi, pe fondul a două duble greşeli, îi permite lui Baroni să facă un nou break şi să egaleze.

5-4 Croata are o revenire senzaţională şi se apropie periculos de Simona, care va servi pentru a câştiga setul.

5-3 Halep iroseşte trei mingi de set şi îi oferă croatei un nou break. Suspansul se prelungeşte.

5-2 Simona anulează o minge de game a adversarei şi face încă un break. Românca serveşte pentru set. 

4-2 Halep, cu un lung de linie ucigător, face un nou break şi apoi îşi câştigă serviciul şi se distanţează.

2-2 Simona face un game alb.

1-2. Baroni îşi câştigă serviciul, deşi Halep a avut trei mingi de break.

1-1. Croata de 32 de ani îi creează probleme Simonei, reuşind să facă break, deşi românca a avut două şanse de a face 2-0 la game-uri.

1-0. Simona începe excelent meciul, cu un break. 


UPDATE Partida Mofils-Gonzalez s-a terminat, aşa încât jocul lui Halep cu Lucic Baroni stă să înceapă.


La prima vedere, Simona Halep are parte de un meci uşor vineri seara, în turul 3 de la US Open. Românca se va duela cu croata Mirjana Lucic Baroni (32 de ani), locul 121 mondial. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit niciodată până acum în circuitul feminin profesionist.

Acest meci, transmis în direct pe Eurosport, va începe după ce se va termina confruntarea de la masculin, dintre Mofils şi Gonzalez, care este în plină desfăşurare. 

Dacă va trece de croată, Simona va juca în optimi cu învingătoarea dintre Sara Errani (locul 14 mondial) şi Venus Williams (locul 20 mondial). Totodată, o calificarea în optimi ar reprezenta egalarea celui mai bun rezultat al lui Halep la US Open. În 2013, Simona a fost învinsă în optimi de italianca Flavia Pennetta.

Cum s-a comportat Halep la turneele de Mare Şlem din acest an:

sfert-finalistă la Australian Open

finalistă la Roland Garros

semifinalistă la Wimbledon

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite