Lionel Messi, în boxa acuzaţilor: "Eu eram preocupat să joc fotbal, nu ştiam nimic despre acele firme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Lionel Messi şi tatăl său, Jorge Horatio Messi, au compărut, joi, în faţa unui tribunal din Barcelona, în cadrul unui proces pentru evaziune fiscală, scrie news.ro.

"Eu eram preocupat să joc fotbal. Aveam încredere totală în tatăl meu. Nu ştiam de aceste firme, nu m-a interesat nimic. Ştiu doar că semnam contracte cu sponsori şi trebuia să fac reclame şi poze. Nu citeam şi nu întrebam nimic", a declarat Messi, potrivit sport.es.

Procesul a început marţi, dar în primele două zile nu a fost necesară prezenţa celor doi în faţa judecătorului.

Lionel şi Jorge Horatio Messi sunt acuzaţi că au păgubit fiscul spaniol că suma de 4,2 milioane de euro, între 2007 şi 2009. Ei riscă o pedeapsă de până la 22 de luni de închisoare dacă sunt găsiţi vinovaţi. Potrrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, dacă se situează sub doi ani, în cazul unor infracţiuni non-violente.

Potrivit procurorilor, Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveţia şi Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine.

Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de cinci milioane de euro, ca plată reparatorie către statul spaniol.

Alţi jucători de la FC Barcelona, Neymar, Javier Mascherano şi Adriano, au intrat în atenţia autorităţilor din aceleaşi motive. Mascherano a primit un an de închisoare în ianuarie, pentru evaziune fiscală, însă nu va fi încarcerat.

Messi s-a mutat din oraşul său natal, Rosario, la Barcelona în 2000, iar din 2005 este cetăţean spaniol.

Averea starului argentinian, în vârstă de 28 de ani, este, potrivit Forbes, de 350 de milioane de dolari, ocupând locul zece între sportivii cel mai bine plătiţi în utlimul deceniu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite