Liga Campionilor: disputa româno-maghiară, acum şi pe semicerc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pineau a dat 57 de goluri pentru Baia mare în Liga campionilor
Pineau a dat 57 de goluri pentru Baia mare în Liga campionilor

HANDBAL: în Liga Campionilor, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti joacă pentru calificarea în sferturi cu echipele maghiare Ferencvaros şi Gyor.

Rivalitatea sportivă româno-maghiară se va derula în acest weekend pe semicerc. Cele mai bune echipe de handbal feminine din România şi Ungaria se întâlnesc în cele două grupe principale ale Ligii Campionilor, miza fiind una ridicată, căci orice succes te plasează într-o poziţie favorabilă pentru calificarea mai departe, în sferturile de finală.
Spre deosebire de HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, Ferencvaros şi Gyor nu îşi construiesc bugetele pe banii publici, ci se bazează în bună măsură pe sponsori. De aceea, adversara băimărencelor are denumirea oficială de FTC Rail-Cargo, iar oponentele bucureştecelor se numesc de fapt Gyor Audi. De partea cluburilor maghiare stau tradiţia şi palmaresul de asemenea. Ferencvaros şi Gyor au câte 12, respectiv 11 titluri interne, şi mai multe performanţe europene, spre deosebire de HCM şi CSM, care au câştigat doar câte o dată titlul în România.
Asemănarea constă în faptul că şi echipele noastre au crescut mult în ultimul timp şi îşi dispută titlul “la baionetă” de ceva vreme. Totodată, stuaţia e una echilibrată valoric, HCM şi CSM găsind resurse pentru a aduce mai multe jucătoare “de export”. 

Baia Mare oferă golgetera Ligii

În Grupa unu, HCM Baia Mare a scos două victorii din primele trei meciuri şi a urcat de pe ultimul loc până pe patru, ultimul calificant în sferturile Ligii Campionilor. Vineri seara, o va întâlni acasă pe Ferencvaros, campioană a Ungariei în ultimul an, după o luptă aprigă cu Gyor. “Fredi”, cum e proeclită echipa maghiară,  are doar trei straniere în lot, dintre care spaniola Nerea Pena e cea care face diferenţa pe nouă metri. Baia Mare o oferă pe golgetera la zi a Ligii Campionilor, pe Allison Pineau, care a punctat de 57 de ori în actualul sezon şi e rotiţa indispensabilă din mecanismul băimărencelor.  "Un meci foarte important pentru noi, deschis oricărui rezultat. Avem o şansă, pentru că jucăm acasă, în faţa suporterilor, dar trebuie să evoluăm foarte bine. Ferencvaros este o formaţie redutabilă, dar nu se poate spune că ne e superioară, forma de moment a jucătoarelor cheie va fi importantă", a spus antrenorul Aurelian Roşca pentru Dolce Sport.

CSM Bucureşti, victorii pe linie în campionat

Sâmbătă seara, CSM Bucureşti pleacă din poziţia de outsideră în partida cu Gyor. E o echipă care are patru campioane mondiale din Norvegia în lot, plus eterna Anita Gorbicz. “Gyor este o echipă foarte bună, este şi favorită mai ales că joacă în faţa unor fani extraordinari, dar niciodată nu se ştie niciodată. Eu nu mă uit la clasament, ci mă interesează doar să câştig fiecare meci. Facem parte dintr-o grupă foarte dificilă, iar cel mai important aspect este ca la final să ne regăsim între formaţiile care se califică în sferturi, să rămânem în cărţi pentru Final 4", a afirmat danezul Kim Rasmussen, antrenorul bucureştencelor.
CSM Bucureşti are 18 victorii din 18 meciuri în actualul sezon din Liga Naţională şi a strâns, per total, 40 de succese la rând. Ultima înfrângere a “tigroaicelor” în campionatul intern s-a înregistrat în octombrie 2014.


Liga Campionilor


Grupa 1
Vineri: HCM Baia Mare – Ferencvaros (ora 20.00, DigiSport 1, DolceSport 1)
Sâmbătă: Rostov-Don – Thuringer, Larvik – Fleury Loiret
1.Rostov–Don 12
2. Ferencvaros 9
3. Larvik 6
4. HCM Baia Mare 4
5. Fleury Loiret 4
6. Thuringer 1

Program HCM Baia Mare: Fleury Loiret (14 februarie, deplasare), Thuringer (19 februarie, acasă), Ferencvaros (27 februarie, deplasare)


Grupa a doua
Sâmbătă: Gyor – CSM Bucureşti (ora 18.00, DolceSport 1, DigiSport 2), Vardar – Savehof
Duminică: Midtylland - Buducnost
1.Buducnost  9
2. Gyor 9
3. CSM Bucureşti 7
4. HC Vardar 6

5. Midtylland 5
6. Savehof 0
Program CSM Bucureşti: Vardar (14 februarie, acasă), Midtylland (21 februarie, deplasare), Gyor (28 februarie, acasă)
Primele patru echipe din fiecare grupă se califică în sferturi, unde vor juca încrucişat.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite