VIDEO Liga Campionilor / Real pierde, dar se califică. „Galacticii“, în semifinale, după 0-2 în faţa unei fabuloase Borussia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid şi-a luat revanşa în faţa Borussiei Dortmund, echipa care anul trecut a eliminat-o în semifinalele Ligii Campionilor. Germanii au jucat însă colosal, au avut un jucător senzaţional, Reus, dar au şi irosit câteva ocazii mari. Borussia a învins doar cu 2-0, după ce pierduse la Madrid cu 0-3.

Ce poţi face când ai pierdut turul la trei goluri diferenţă, ai o mulţime de accidentaţi şi în faţă o veritabilă forţă a Spaniei şi a lumii? Să joci fotbal cu ideea că nu ai nimic de pierdut. Mai ales că ai, totuşi, un avantaj. Sunt şanse mari ca adversarii, cu sacii aproape urcaţi în căruţă, să te privească de sus. Real avea 3-0 de pe „Bernabeu“, dar nu şi pe Ronaldo, lăsat pe bancă după o accidentare uşoară la genunchi, în tur, şi fără minute în ghete, în ultima etapă, cu Sociedad. 

Outsidera Borussia, în schimb, avea în spate cea mai mare peluză din Europa, iar pe teren un superstar, viitor produs de export, Reus, plus coşmarul Realului din semifinalele de anul trecut, Lewandowski, care n-a evoluat în tur, din cauza unei suspendări. 

Şi conducea la pauză cu 2-0, făcându-i pe fanii din lumea întreagă să se frece la ochi. Un rezultat la care însă zeiţa Fortuna a pus umărul din plin. 

Di Maria a ratat un penalty (17), după ce-a alunecat, şutul său fiind parat de Weidenfeller, apoi Borussia a lovit de două ori, după două erori defensive colosale, care l-au mai înseninat pe Chiricheş

O diagonală a lui Piszczek a fost trimisă de Pepe, cu capul, pe spate, spre propria poartă, Reus a interceptat şi a marcat (24). Apoi Illarramendi a ieşit şi el la rampă, în sens negativ, după ce-a greşit o pasă la centru, iar contraatacul Borussiei a fost devastator, la capătul său Reus reuşind dubla (37).

Bomboană de pe tort? O primă repriză lamentabilă a Realului, cu un singur şut pe poartă, penalty-ul ratat. 

La pauză, Ancelotti şi-a trezit elevii, iar Bale (48, 58) şi Benzema (59) au bifat câteva semiocazii, dar au fost simple amăgiri. 

Tot Borussia s-a dovedit echipa mai aproape de gol. După ce ratase o ocazie mare în prima repriză, armeanul Mkhitaryan a nimerit bara (65), iar în următoarele cinci minute germanii au mai irosit două şanse imense!

Borussia a presat, dar golul al treilea, care ar fi dus meciul în prelungiri, n-a mai căzut. O eliminare frumoasă a Borussiei, o calificare mai puţin strălucită, a Realului, între cele mai puternice patru echipe ale Europei. 

Ultimele două se vor afla miercuri, după returul ultimelor două sferturi, Atletico Madrid - FC Barcelona (1-1 în tur) şi Bayern Munchen - Manchester United (1-1).

Vezi aici rezumatul partidei Borussia Dortmund - Real Madrid 2-0

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Friedrich, Hummels, Kirch - Grosskreutz, Durm, Jojić, Reus - Lewandowski, Mkhitaryan

Real Madrid: Casillas - Pepe, Ramos, Coentrão, Carvajal - Xabi Alonso, Illarramendi - Bale, Modrić, Di María - Benzema

   

Citeşte şi 

Liga Campionilor / I-a ieşit lui Mourinho. Chelsea, în semifinale, după 2-0 cu PSG şi un gol marcat pe final

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite