Liga 1 e campionă mondială la schimbatul antrenorilor. 26 de mutări în 20 de etape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga 1 este cu siguranţă cel mai instabil mediu pentru antrenori şi competiţia în care tehnicienii vin şi pleacă pe bandă rulantă.

O dovedeşte demisia lui Petre Grigoraş de la Oţelul, echipă pe care a pregătit-o doar în a doaua pauză a pauzei competiţionale. În cazul lui Grig, de fapt e impropriu spus demisie, deoarece antrenorul de 47 de ani nici măcar nu a semnat cu gălăţenii, pentru simplu fapt că n-a avut cu cine semna. „Am căzut la mijloc într-un război care nu e al meu. Diferendele sunt mai sus. Eu am discutat cu cineva, dar controlul îl deţine altcineva”, a spus Grigoraş la încheierea mandatului de 23 de zile pe banca Oţelului. „Dacă ştiam ce e aici nici nu mai veneam”, a mai declarat el.

Fisură Adamescu - Stan
Grigoraş fusese convins de fostul preşedinte al Oţelului, Marius Stan, acum primarul oraşului Galaţi, să se întoarcă la echipă. Acesta îi garantase că nu vor fi probleme financiare la club şi că între el şi proprietarul Dan Adamescu există o relaţie solidă. Numai că, lucrurile nu au stat chiar aşa, iar fisurile dintre finanţator şi echipă sunt destul de mari. Concret, Stan acuză faptul că gruparea gălăţeană a fost dată unui om de afaceri care a găsit 7 milioane de euro în contul clubului şi care n-a plătit nimic pentru a deveni patron, dar care se obligase să investească în următorii 5 ani, cel puţin 2 milioane de euro pe sezon, atât cât dădea fostul proprietar, Combinatul ArcelorMittal.

Grig a stat o lună pe banii lui
„Am stat o lună pe banii mei aici şi nu avea rost să continui câtă vreme nu ştiu pe ce mă bazez”, a explicat fostul antrenor, care ieri şi-a strâns bagajele şi a plecat de la Galaţi. „Dacă cele două părţi vor avea un numitor comun, atunci mă întorc cu dragă inimă”, a mai declarat tehnicianul.  În acest moment, fotbaliştii Oţelului au două salarii restante, iar Grigoraş spune că sunt restanţe inclusiv la chiriile apartamentelor în care stau unii dintre ei.

antrenori

Spania şi Italia au schimbat câte şapte antrenori
Plecarea lui Grigoraş de la Oţelul aruncă o nouă lumină defavorabilă în privinţa respectului şi drepturilor de care se bucură antrenorii în Liga 1. S-a ajuns deja la a 26-a schimbare pe banca tehnică în numai 20 de etape disputate. Cu siguranţă cea mai mare rată de instabilitate din lume. În Italia, spre exemplu în sezonul 2012-2013 s-au disputat 26 de etape şi au avut loc doar 7 schimbări de antrenor. Spania se află în aceeaşi situaţie, după 25 de runde scurse din campionat.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite