Liderul moare de foame. Fotbaliştii Astrei Giurgiu sunt neplătiţi de patru luni şi n-au bani nici de motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Astra Giurgiu este cea mai în formă echipă din Liga I, fiind calificată şi în semifinalele Cupei Ligi, dar situaţia financiară este disperată la club.

La finalul partidei cu Viitorul Constanţa, câştigată de "astrali" cu 3-0, antrenorul Marius Şumudcă a dat cărţile pe faţă şi a dezvăluit ce se petrece la echipă. 

"În semn de protest pentru ceea ce li se întâmplă jucătorii nu mai vor să vorbească. Ei care au băgat bani în club, nu sunt recompensaţi şi sunt fel de fel de litigii cu impresari, manageri. Am jucători cu personalitate, dar am ajuns la capătul puterilor şi nu mai pot să îi ţin. Sunt în aceeaşi barcă cu jucătorii, sunt neplătit de patru luni. Îl înţelegem pe patron, suntem alături de el până în pânzele albe. Dar noi am muncit, eu am adus bani în acest club, jucătorii la fel. Fotbaliştii m-au făcut antrenor, mă simt cel mai împlinit antrenor în momentul de faţă. Le mulţumesc şi sper că vom continua. Dar trebuie să facem eforturi să se dea banii. Fotbal fără bani nu există. Citim ce prime se iau pe la echipa naţională şi noi suntem pe primul loc, i-am scos pe West Ham şi... nu mă faceţi să vorbsc, că nu vreau...eu când mă duc acasă îmi cere băiatul bani de motorină şi îi zic: ”De unde, tată? Stai să fac un contract cu ăştia de la Agip". Eu practic dau două milioane pe zi ca să antrenez Astra, să mă duc până la Ploieşti şi să mă întorc", a spus Şumudică la Digisport. Pe lângă faptul că există bani la echipă Astra a fost amendată şi aprimit un termen de cinci zile pentru a achita o datorie către o firmă de impresariat, în caz contrar urmând a fi depunctată.

Dacă Şumudică e disperat, preşedintele Dani Coman, spune că lucrurile se vor rezolva. "E adevărat că sunt nişte restanţe la jucători, dar aveam de primit banii de la UEFA pe data de 9. Banii se primesc vineri şi cu siguranţă, dacă primim banii, se plătesc restanţele pe luna august şi pe luna septembrie. Doar acestea sunt restante şi vom fi cu banii la zi. Şi eu am fost jucător şi probabil eram la fel. Când eram pe primul loc sau aveam rezultate bune, îmi ceream banii la zi. Aşa e şi acum. O să vedeţi că nu păcălim pe nimeni, nu minţim pe nimeni", a explicat Coman, la Digi Sport."Mai vine o tranşă de la UEFA în decembrie. Mai sunt nişte bani de primit, mai sunt de venit şi pe jucători, avem şi alte surse, aşteptăm ca domnul Niculae să iasă din închisoare şi atunci cu siguranţă lucrurile se vor rezolva şi nu vor mai fi întârzieri", a  mai spus acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite