Le-am învins, dar joacă ultimul act. Spania - Norvegia, finala CE de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri s-au jucat cele două semifinale ale Campionatului European de handbal din Ungaria şi Croaţia, dar şi meciul pentru locurile 5-6. România a învins în grupa I principală a acestui turneu Spania, dar ibericele vor juca finala.

În prima semifinală, campioana europeană en-titre, Muntenegru, a fost învinsă la limită de Spania, scor 18-19 (8-13 la pauză), o echipă pe care elevele lui Tadici au învins-o în grupa I principală (22-20). Cheia meciului a fost prestaţia senzaţională a goalkeeper-ului spaniol Silvia Navarro, cu 18 parade. 

În ce-a de-a doua semifinală, vice-campioana europeană Norvegia şi-a asigurat prezenţa iarăşi în ultimul act, într-un meci pe care l-a condus fără emoţii, în faţa rivalei Suedia, scor 29-25, 16-14 la pauză.  

Într-un alt meci jucat vineri, Franţa a încheiat pe locul 5, după ce-a învins Ungaria, scor 26-25 (16-13).

Ultimele partide de la turneul european din Ungaria şi Croaţia se dispută duminică. 

În finala mică, în meciul pentru locurile 3-4, se întâlnesc Muntenegru şi Suedia, de la 16.30, iar de la ora 19.00 are loc finala mare, între Norvegia şi Spania

Nordicile, cu cinci titluri în palmares, sunt marile favorite, ibericele fiind abia la a doua prezenţă într-o finală (au pierdut în 2008 chiar în faţa Norvegiei, scor 21-34). 

România a plecat în acest turneu cu obiectiv locurile 1-8. A încheiat pe 9. 

Citeşte şi 

România – Spania 22-20: în sfârşit, n-am ratat victoria pe final. Ce revenire în partea secundă. Ungureanu, fabuloasă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite