Lacrimi de mamă: cum a ratat Eva Tofalvi o clasare între primele cinci la Jocurile Olimpice de la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încurajata de mama şi de fratele ei din tribune, portdrapelul României la Jocurile Olimpice de iarnă a avut parte de o cursă dramatică în care a ratat la mustaţă cea mai bună performanţă din carieră.

Visul familiei Tofalvi s-a îndeplinit la Soci. Cooptata în cadrul campaniei P&G, "Thank you, mom", Ghizela (68 de ani) a avut ocazia de a-şi urmări fiica la a cincea ei participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Şi, foarte probabil, ultima, având în vedere că Eva are 35 de ani.

Biatlonista din Harghita s-a clasat pe locul 22 din 79 în cursa de 7,7 kilometri. Când te uiţi pe clasament, ai tendinţa să spui că i-a lipsit mult pentru a-şi îndeplini obiectivul: o clasare în top 10, dupa poziţia a 11-a pe care a obţinut-o acum patru ani, la Vancouver. În realitate, Eva a avut o singură ratare la tragere şi, fără ea, ar fi terminat în top 5, ceea ce ar fi fost o performanţă uriasa pentru ea şi pentru România.

Fratele ei, Erno, fost schior de performanţă şi prezent şi el la Soci, îşi muşca pumnii de nervi la final, ştiind cât de aproape a fost Eva de un rezultat colosal. Mama biatlonistei, în schimb, a fost vizibil emoţionatp când şi-a văzut fiica după cursă. Pentru Ghizela Tofalvi, la 68 de ani, prezenţa la Soci prin intermediul campaniei P&G, "Thank you, mom", a valorat cât o medalie de aur.

"Sa nu mă ia Erno la bataie!"

După ce s-a mai descărcat de emoţii şi a stat de vorbă cu mama şi cu fratele ei, Eva a povestit cum a fost cursa şi reuniunea de familie de după terminarea concursului. "Era nervos rău Erno. Bine că nu m-a luat la bataie (râde). El mă voia între primele trei şi ştie că am fost foarte aproape. Chiar se putea. Dacă nu greşeam la al patrulea foc, atunci aş fi terminat, cu siguranţă, între primele cinci. Ratând ţinta o dată, a trebuit să fac un tur de penalizare, ceea ce înseamnă 30 de secunde în plus. Fără acele 30 de secunde aşfi fost între primele cinci. Privesc însă jumătatea plină a paharului: ştiu că am o şansă reală, marţi, la proba de urmărire pe 10 kilometri. Acum urmează recuperarea ca să scap repede de durerile musculare, iar marţi, din nou pe cai, aşa cum se spune (râde). Sunt cu zâmbetul pe buze, fiindcă ştiu că sunt aproape, ştiu că pot mai mult şi pentru asta mă bucur", a declarat Eva Tofalvi.

A fost susţinută şi de familia Mazilu

Nu doar Ghizela şi Erno Tofalvi au încurajat-o pe Eva la concursul de duminică. Marinela Mazilu (22 de ani), care va reprezenta România la skeleton, la 13 februarie, a venit special de la satul olimpic pentru a fi alături de Eva, împreună cu Maria şi Marinel, mama şi fratele ei. La fel ca familia Tofalvi, familia Mazilu a fost cooptată şi ea în cadrul campaniei P&G, "Thank you, mom".

CITIŢI ŞI:

Jocurile Olimpice: Eva Tofalvi, cea mai bună clasare a unui român

INTERVIU Portdrapelul Romaniei la Soci intră, azi, în concurs cu gânduri mari: "Nu mi-e frică de nimeni"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite