Jürgen Klopp: „Dacă vedeam meciurile Barcelonei când eram copil, mă apucam de tenis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jürgen Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund FOTO Reuters
Jürgen Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund FOTO Reuters

Tehnicianul echipei Borussia Dortmund, Jürgen Klopp se numără printre cei care nu apreciază FC Barcelona, tratând ironic formaţia de pe Camp Nou.

Jürgen Klopp se numără printre oamenii direcţi din fotbalul european, antrenorul dovedind acest lucru cel mai recent într-un interviu acordat pentru „The Guardian“.

...despre Arsenal Londra: „Pentru mine el este Sir Arsene Wenger, este cu adevărat deosebit, îl iubesc. Când urmăream meciurile «tunarilor» din ultimii zece ani, ele se apropiau de perfecţiunea fotbalului, dar ştim cu toţii că nu au câştigat niciun trofeu. Îi place ca echipa sa să aibă posesia, să joace fotbal, să paseze... este ca o orchestră. Dar este un cântec silenţios, da? Mie îmi place heavy metal. Asta e filosofia lui Arsene Wenger. Îmi place asta, dar nu pot antrena asta, pentru că eu sunt diferit“.

...despre FC Barcelona: „Dacă echipa asta din ultimii patru ani ar fi fost prima pe care o vedeam jucând, m-aş fi apucat de tenis. Îmi pare rău, dar este prea mult pentru mine“.

...despre Borussia Dortmund: „Nu îmi place liniştea fotbalului, îmi place fotbalul de luptă, în fotbalul anglo-saxon noi numim fotbal o zi ploioasă, terenuri grele, toţi jucătorii murdari pe faţă atunci când se duc acasă şi nu mai pot juca fotbal timp de patru săptămâni. Asta este Borussia“.

...despre Sir Alex Ferguson: „Îmi pare rău, dar el este britanic. Voi beţi ceai la ora patru după-amiaza şi nimeni din restul lumii nu ştie de ce. Conduceţi pe partea greşită a drumului. Suntem diferiţi. Dar sunt sigur că aş putea petrece două zile şi două nopţi cu Sir Alex Ferguson. Nu ştiu ce bea. Vin roşu, ok. El poate servi vinul roşu, eu prefer berea. Dar suntem cum suntem. El a lucrat timp de 20 de ani cu Ryan Giggs, iar când Giggs îi aude numele nu vomită. Ăsta este cel mai bun lucru pe care îl poţi face în viaţă. În fiecare zi, în fiecare an, toată această comunicare... Cunoşti totul despre acest tip şi încă vă simpatizaţi. Asta spune totul despre Sir Alex Ferguson“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite