JO 2016: s-au tras focuri de armă asupra unui autobuz cu jurnalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rio 2016
Rio 2016

Un autobuz al cu jurnalişti a fost atacat de persoane necunoscute, marţi, la Rio, două geamuri ale autovehiculului fiind sparte cel mai probabil de gloanţe de calibru mic, informează presa internaţională.

Câteva persoane aflate în autobuz au fost rănite uşor de cioburi. Incidentul a avut loc în timp ce autovehiculul se deplasa între sala care găzduieşte meciurile de baschet de la JO şi Parcul Olimpic.

"Nu ştim dacă au fost pietre sau gloanţe. Poliţia a deschis o anchetă", a declarat Mario Andrade, purtătorul de cuvânt al organzatorilor JO.

Jurnaliştii din autobuz au spus că au auzit două focuri de armă. "S-a tras asupra noastră. Am putut auzi focurile de armă", a adeclarat agenţiei Reuters un jurnalist american, fost căpitan în forţele aeriene ale SUA.

Acest incident s-a produs după ce sâmbătă un glonţ rătăcit a perforat în zona superioară un cort în care se afla centrul de presă pentru sporturile ecvestre din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio.

Securitatea este o preocupare majoră a organizatorilor primei ediţii a JO în America de Sud. Brazilia a desfăşurat un dispozitiv de 85.000 de poliţişti, militari şi forţe de securitate private pentru această competiţie, mai mult decât dublu faţă de Londra, în 2012.

Numărul crimelor în Rio şi în zona apropiată Baixada Fluminense a crescut cu 7,5 la sută, la 1.518 persoane ucise, în primele şase luni ale anului, în comparaţie cu perioada similară din 2015.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite