Irina Begu şi Monica Niculescu au pierdut finala la dublu, de la Wuhan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

Irina Begu şi Monica Niculescu au fost învinse în finala de dublu de la Wuhan, însă accederea în ultimul act al competiţiei reprezintă o performanţă.

În finala de dublu a turneului WTA de la Wuhan, Irina Begu şi Monica Niculescu au fost învinse cu scorul de 6-2, 6-3 de liderele clasamentului mondial, Martina Hingis şi Sania Mirza.

Hingis şi Mirza, campioane la ultimele două turnee de Grand Slam, la Wimbledon şi la US Open, au primit 130.300 de dolari şi 900 de puncte WTA pentru triumful lor de la Wuhan.

De partea cealaltă, Begu şi Niculescu au atins cea mai mare performanţă din cariera lor la dublu. Cele două au jucat a treia finală împreună, după cele de la Hobart, câştigată în 2012, şi Luxemburg, pierdută în 2012. Totuşi, spre deosebire de precedentele două turnee, care s-au încadrat în categoria Internaţional, Wuhan e o competiţie mult mai bine cotată, Premier 5.

Pentru parcursul lor din China, Begu şi Niculescu au primit 65.930 de dolari şi 585 de puncte WTA în ierarhia de dublu. Cu ocazia meciului de astăzi, Begu a ajuns la patru finale pierdute din cele opt disputate la dublu, în timp ce bilanţul lui Niculescu e de patru victorii în 15 finale.

Monica şi Irina vor pleca rapid spre Beijing, acolo unde vor juca pe tabloul principal de simplu, dar şi pe cel de dublu. Ele fac pereche şi la Beijing, şi vor întâlni în primul tur perechea cehă Andrea Hlavackova/ Lucie Hradecka, cap de serie 8. În urmă cu două zile, Irina şi Monica au eliminat în semifinale la Wuhan chiar această pereche!

CITEŞTE ŞI:

*Învinsă, dar elegantă: ce a spus Monica Niculescu după ce a pierdut a 11-a finală de dublu din carieră

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite