Ipostaze jenante la Târgu-Jiu şi la Giurgiu: Steaua a avut câte un singur fan, şi acela ignorat de jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterul Stelei de la Târgu-Jiu FOTOGRAFII Sportpictures.eu
Suporterul Stelei de la Târgu-Jiu FOTOGRAFII Sportpictures.eu

Echipa cu milioane de suporteri a pierdut ultimele două partide, cu Astra şi Pandurii, a marcat un singur gol şi a adunat în tribună câte un susţinător pe meci.

Steaua Bucureşti s-a prezentat la Giurgiu şi la Târgu-Jiu cu o „galerie” formată dintr-o singură persoană.
La Târgu-Jiu, Steaua a fost susţinută de un suporter ieşean, care a mobilizat în jurul său o desfăşurare inutilă de forţe de ordine.Fanul venit tocmai din Moldova şi-a încurajat echipa pe cât a putut, s-a vopsit pe faţă şi a agitat un fular în timpul partidei. La finalul meciului, el a aşteptat în van ca favoriţii să îl salute şi chiar ar fi meritat din plin acest minim efort, însă jucătorii Stelei s-au dus glonţ la vestiare, ignorând bietul suporter. O situaţie asemănătoare cu ce se petrecuse miercuri, la Giurgiu, în Cupa Ligii, când Steaua a avut tot un singur suporter, la rându-i trecut cu vederea de marii jucători ai echipei campioane.


Şi acesta a fost singurul fan al echipei la Giurgiu

steaua foto sportpictures.eu

Sudul vrea o echipă nouă

O ipostază jenantă totuşi pentru un club care se mândreşte, conform ultimului „recensământ”, cu două milioane de suporteri în România. Însă membrii celor două galerii „tradiţionale” ale Stelei, Nord şi Sud, nu mai fac deplasări până la o rezoluţie în cazul siglei, şi cei mai mulţi dintre ei nu vin nici la partidele de acasă ale roş-albaştrilor, când echipa e încurajată doar de aşa-zişii „cetăţeni”, adică oamenii care pur şi simplu preferă să se uite la meci de pe scaun. Suporterii de la Sud ar dori, de fapt, să se rupă definitiv de echipa actuală, a lui Gigi Becali, şi să susţină o formaţie a Armatei, chit că aceasta va începe din Liga a patra.

Cum şi-au onorat oltenii singurul fan
Situaţia de la Târgu Jiu a fost în totală contradicţie ce s-a petrecut în urmă cu câţiva ani la un meci Vaslui – Universitatea Craiova, din 2010. Oltenii au fost atunci încurajaţi tot de un singur spectator, un student vasluian care ţinea de mic cu echipa alb-albastră. Ştiinţa a câştigat cu 1-0 şi toţi jucătorii s-au urcat pe gard pentru a sărbători alături de singurul fan, rămas „mască” în faţa reacţiei jucătorilor.
Gâlcă, sabotat din interior
Înfrângerea cu 3-1 a Stelei la Târgu-Jiu a continuată să ofere „benzină” pentru cei care cred că fotbaliştii Stelei îi pun beţe-n roate lui Gâlcă, scopul fiind îndepărtarea acestuia şi revenirea lui Reghecampf.  “Cred că există o lipsă de concentrare şi o lipsă mare de atitudine. Nu mai avem agresivitate. Băieţii trebuie avertizaţi că şi alţii pot juca fără bani, şi alţii au salarii mai mici. Există şi posibilitatea ca Gâlcă să fie demis, dar acum n-ai ce-i reproşa acestuia. Echipa joacă slab, dar nu-i din cauza lui. El e în grafic, e la şapte puncte peste locul 2 din campionat", a spus Helmuth Duckadam.
Becali ar vrea ca Gâlcă să plece singur
Steaua joacă mâine pe terenul Ceahlăului, iar orice alt rezultat în afara victoriei poate duce la înlocuirea lui Constantn Gâlcă. Gigi Becali, care îi face echipa antrenorului şi se agită din închisoare pentru a-i submina autoritatea, ar vrea ca acesta să-şi dea demisia, pentru a nu mai plăti vreo clauză de reziliere sau bonusul pentru câştigarea campionatului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite