Ion Crăciunescu, amuzat de stilul de joc al naţionalei României: "Arbitrajul e ultima noastră grijă la EURO"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Kassai va conduce meciul dintre Franţa şi România de la EURO
Viktor Kassai va conduce meciul dintre Franţa şi România de la EURO

EURO 2016: Ion Crăciunescu a comentat pentru "Adevărul" delegarea arbitrului maghiar Viktor Kassai la partida de deschidere de la Campionatul European.

Meciul dintre Franţa şi România va fi condus de o brigadă de arbitri din Ungaria, cu Viktor Kassai la centru. Crăciunescu e de părere că maghiarul e un arbitru echilibrat, care nu va face excese de niciun fel.

Maghiarul Viktor Kassai a primit din partea UEFA şansa de a oficia la primul meci de la Campionatul European, cel  dintre România şi Franţa. Centralul de 40 de ani născut la Tatabanya a devenit arbitru internaţional din 2003, timp în care a condus 53 de meciuri în cupele europene şi 44 de partide inter-ţări. În palmaresul său figurează o semifinală de Cupă Mondială, Spania – Germania 1-0 (2010), şi finala Ligii Campionilor din 2011, Barcelona – Manchester United 3-1.
A arbitrat-o pe România o singură dată, cu ocazia amicalului cu Uruguay din 2012, scor 1-1, şi în două rânduri a împărţit dreptatea la meciurile Franţei, la o victorie a “cocoşilor” cu Lituania (2-0 în 2007) şi la un eşec acasă cu Spania (0-1).
A avut parte de cea mai controversată fază a carierei la un meci de la EURO 2012, între Ucraina şi Anglia, când nu a validat un gol marcat de gazde prin Marko Devici, deşi mingea depăşise linia porţii.
Kassai este destul de reţinut în a acorda cartonaşe roşii, la cele 96 de partide internaţionale pe care le-a oficiat fiind de doar 13 ori nevoit să elimine jucători de pe teren.  Ion Crăciunescu e de părere că românii n-au de ce să-şi facă griji în privinţa arbitrajului: “L-am văzut la câteva meciuri şi pot să spun că nu e un geniu al arbitrajului, dar e un tip echilibrat, imparţial. Sunt sigur că n-o să facă excese de niciun fel, nu de arbitraj trebuie să ne speriem noi, ci de naţionala Franţei”. Crăciunescu detaliează: “Dacă pierdem, o să pierdem pentru că e diferenţă mare de categorie între noi şi francezi. Un punct ar fi un miracol pentru noi, nici nu văd cum am putea da gol, poate la o fază fixă. Ce jucăm noi nu se mai poartă de mulţi ani, dar cine ştie? În fotbal se întâmplă şi lucruri inexplicabile, cum ar fi victoria Georgiei din amicalul cu Spania. Dacă mă întrebaţi înainte, mi-aş fi pariat şi casa că Spania va învinge”.

Brigada de la EURO
Arbitrul ungur Viktor Kassai va fi ajutat la cele două linii de Gyory Rin şi Vencel Toth, iar asistenţi adiţionali vor fi Tamas Bognar şi Adam Farkas. Rezervă va fi Bjorn Kuipers (Olanda), iar rezervă pentru asistenţi Sander van Roekel.

Arbitrajul e ultima noastră grijă. Problema e că România are un stil de joc învechit, iar Franţa e la altă categorie Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA

Viktor Kassai
Are 40 de ani, e arbitru FIFA din 2003.
A oficiat la 52 de meciuri în cupele europene, 29 dintre acestea (55 la sută) fiind câştigate de gazde.
A condus 44 de partide între echipe naţionale, 18 victorii pentru gazde, 10 egaluri şi 16 succese ale oaspeţilor.
A arbitrat meciuri de la CM 2010, CE 2012 şi finala Ligii Campionilor din 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite