România ia Franţa peste picior: stafful naţionalei a lansat o variantă SF prin care se încearcă derutarea adversarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Moldovan
Viorel Moldovan

În vremuri în care fiecare echipă ştie totul despre adversara ei, am recurs la o soluţie primitivă: păcălirea Franţei prin lansarea unei minciuni.

La 66 de ani, Anghel Iordănescu a prins vremurile în care, în lipsa mijloacelor tehnice şi informative, era mai greu să ştii totul despre adversara ta de pe teren.

Acum, când informaţia e transmisă în timp real, e imposibil să mai ai secrete. Iar în aceste condiţii, “Generalul” a recurs la o soluţie primitivă: păcălirea Franţei prin lansarea unei minciuni.

La înaintare a fost trimis secundul Viorel Moldovan, cel care, vorbind în faţa ziariştilor locali, a oferit o declaraţie care i-a amuzat pe jurnaliştii veniţi din ţară. “Nu ştim, în acest moment, dacă vom folosi un atacant sau doi în meciul cu Franţa. Urmează să luăm o decizie în următoarele zile”.

Sub comanda lui Anghel Iordănescu, tricolorii n-au alinat două vârfuri nici măcar în ultima partidă din preliminarii cu Insulele Feroe!

Îi sperie pe francezi

După tentativa sa haioasă de a-i deruta pe francezi, secundul lui Iordănescu a căutat să-i şi timoreze pe elevii lui Deschamps. Cum? Punând presiunea pe ei. „Cred că meciul de deschidere va însemna spectacol pe teren şi în tribune. Va fi, într-adevăr, o presiune, dar ea se va răsfrânge asupra Franţei. Pentru ei, ar fi un dezastru dacă n-ar câştiga. Pentru noi, nu. Franţa e obligată să învingă România, nu invers”, a continuat Moldovan.

El a insistat că tricolorii n-au o vedetă, în acest moment: “Într-adevăr, staruri nu mai sunt în lotul nostru care să facă diferenţa. Acum trebuie să ne agăţăm de forţa grupului şi de rigurozitate tactică. Chiar şi dacă am fi avut vedete, ele nu ne-ar fi ajutat, dacă n-ar fi aderat la tactica echipei şi la interpretarea ei, aşa cum îşi doreşte selecţionerul”.

“Fotbalul românesc e un şantier”

Un ziarist francez a întrebat de ce dintr-o naţională cu fotbalişti de talia lui Hagi şi Adrian Ilie, România a devenit o trupă fără vedete. “S-au petrecut multe lucruri şi nu pot să detaliez totul acum. Fotbalul românesc e un şantier acum. Dar ne bucurăm că, după opt ani, suntem la un turneu final şi reprezentăm România la cel mai înalt nivel. Vrem un parcurs cât mai lung aici”, a continuat Moldovan.

Conştienţi că trebuie să atace

Toată lumea se aşteaptă ca tricolorii să se baricadeze în apărare pe “Stade de France”, dar secundul selecţionerluui a insistat că o astfel de abordare nu va fi oportună.

“Nu e suficient ca România să fie un bloc defensiv eficient. Trebuie să atacăm, să punem probleme şi să avem posesie. Cea mai bună apărare e atacul. Uitaţi-vă la Franţa. Încasează gol meci de meci, dar are şi o medie ridicată de goluri marcate şi, de aceea, totul e bine la ei”, a concluzionat Viorel Moldovan.

  Important e să nu pierdem cu Franţa. Ar fi bun şi egalul, fiindcă urmează meciurile cu Elveţia şi cu Albania.  Viorel Moldovan antrenor secund România

“Amintirile sunt pentru gura sobei”

Viorel Moldovan a evoluat pe “Stade de France”, ca jucător, într-un amical Franţa – România, scor 2-1, în februarie 2002. Chestionat dacă le-a povestit tricolorilor despre acel meci, asistentul selecţionerului a spus: “Nu-mi place să trăiesc din amintiri. Treecul e trecut, iar amintirile sunt frumoase, dar să fie împărtăşite în altă parte. Sunt alte vremuri acum şi poveştile sunt de gura sobei, cu un pahar de vin, şi de spus prietenilor şi nepoţilor”.

VIDEO În căutarea fotbalului pierdut. Un film de excepţie despre căderea fotbalului românesc 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite