Interviu tragicomic la TV: Daum, în război total cu presa din România. „Scrieţi numai minciuni! Sunteţi orbi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christoph Daum
Christoph Daum

După ce a obţinut abia al doilea succes în opt meciuri cu echipa naţională, selecţionerul de 63 de ani a considerat că poate lua o pauză de la fotbal pentru a preda şi o lecţie de jurnalism.

România - Chile, scor 3-2, a fost un meci spectaculos, iar „Adevărul“ v-a oferit filmul meciului aici. Poate şi mai spectaculos decât jocul de pe „Cluj Arena“ a fost interviul pe care Christoph Daum l-a acordat la sport.ro, în dialog cu Ioana Cosma. Iată unele dintre răspunsurile oferite de selecţionerul României.

*Asta înseamnă să jucăm cu viteză. Jucătorii noştri trebuie să joace în fiecare săptămână la această intensitate pentru a creşte. E un rezultat bun pentru moral şi s-a văzut caracterul fotbaliştilor.

*Am avut o seară minunată înainte de acest meci. Nu m-am uitat în presă. Mereu am o viaţă frumoasă aici. Mă simt minunat în România.

*Voi (n.r. - presa) creaţi presiunea! Media n-are aşteptări realiste, nu discută despre fotbal, ci doar despre scandaluri.

*Eu sunt un om deschis, iar voi (n.r. - jurnaliştii) sunteţi orbi!

*Noi ştim ce avem de făcut, dar e un proces. Jurnaliştii sunt aproape de naţionala României, dar, uneori, scriu lucruri nebuneşti. 

*Minţiţi din nou! N-am promis nimic (n.r. - cu referire la faptul că Daum a spus la instalare că România va juca mereu ofensiv).  

*Am pierdut împotriva Poloniei din două penalty-uri. Am avut şi ghinion în meciurile trecute.

*N-am nevoie de contract. Vreau să fim uniţi şi să lucrăm pentru viitor. Lucrez aici pentru că mă identific cu proiectul lui Burleanu şi e o onoare să fiu parte din acest proiect.

*Am nevoie ca oamenii să fie alături de mine, la fel şi federaţia şi jucătorii, dar nu şi jurnaliştii. Am văzut şi astăzi că publicul a fost alături de mine. Să scrieţi asta ca să fiţi nişte jurnalişti corecţi. Sondajele care sunt împotriva rămânerii mele la naţională nu sunt adevărate.

*Presa din România a fost negativă şi cu Simona Halep, după ce ea a pierdut finala de la Roland Garros, deşi ea e o fată fantastică. Asta e jurnalismul din România!

*Puteţi garanta rezultate mai bune pentru naţionala României? Fiţi critici, dar să analizaţi lucrurile corect. Mie nu-mi plac minciunile.

*De ce să vă răspund dacă voi fi şi la anul în România? Nu vreau să vă răspund acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite