INFOGRAFIE Campionatul Mondial al cluburilor, faza „de încălzire”. Barcelona – River Plate, finala mult aşteptată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial al cluburilor strânge pe final de an cea mai bună echipă de pe fiecare continent, plus o reprezentantă a ţării-gazdă.

Campionatul Mondial al cluburilor strânge pe final de an cea mai bună echipă de pe fiecare continent, plus o reprezentantă a ţării-gazdă. Acest Mondial este de fapt un înlocuitor al Cupei Intercontinentale, care le punea faţă în faţă pe campioanele Europei şi Americii de Sud. Chiar dacă între timp au apărut în ecuaţie şi echipe din Africa, Asia sau America de Nord, cele 11 ediţii ale competiţiei au adus trofeul tot în vitrina europenelor sau sud-americancelor.
Cum întrecerea se ţine în acest an în Japonia, campioana Ţara Soarelui-Răsare, Sanfrece Hiroshima, a primit biletul de acces şi a câştigat joi cu 2-0 barajul cu Auckland City, campioana Oceaniei. Niponii se alătură pe tabloul sferturilor unei alte echipe de pe continetul asiatic, Guangzhou Evergrande, chinezii fiind câştigători ai Ligii Campionilor, după finala cucerită în faţa trupei lui Cosmin Olăroiu. Cele două asiatice vor întâlni în următoarea fază campioanele din Africa, respectiv America de Nord.
Pentru a nu încărca programul marilor favorite, “reginele” din Europa şi din America de Sud intră direct în semifinale, iar FC Barcelona şi River Plate sunt mari favorite pentru a merge mai departe şi a juca în finala de pe 20 decembrie. Catalanii au mai câştigat de două ori Mondialul cluburilor, în 2009 şi 2011.
Mondialul cluburilor e transmis în România de TVR.

mondialul cluburilor
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite