Indian Wells: Monica Niculescu şi-a aflat adversa din turul al doilea. Românca a trecut de primul tur la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

România mai are două jucătoare în competiţia de simplu de la Indian Wells, după ce Alexandra Dulgheru şi Irina Begu a fost eliminate în primul tur.

Monica Niculescu, locul 34 WTA, şi-a aflat adversarul din turul II de la Indian Wells, turneu care se vede la Dolce Sport.

Astfel, Monica Niculescu o va întâlni în manşa secundă pe britanica Heather Watson (24 ani, 53 WTA). Aceasta a trecut în runda inaugurală, în trei seturi, de sportiva din Kazahstan Galina Voskoboeva (32 ani, fără rating WTA), scor 7-6 (4), 4-6, 6-1.

Niculescu şi Watson s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în acest sezon, în optimile turneului de la Hobart, Australia. Britanica s-a impus atunci cu scorul de 6-7 (7) 6-2 7-6 (3).

Deşi este calificată din oficiu în turul secund, Monica Niculescu va primi punctele aferente primei runde, respectiv 10. Dacă va reuşi totuşi să treacă de Watson, sistemul de punctaj revine la normal, iar sportiva noastră va avea asigurate 65 de puncte.

La capitolul bani, lucrurile sunt în registrul normal. Astfel, Monica are asigurat un cec în valoare de 19.530 dolari pentru prezenţa în turul doi, iar dacă va merge mai departe îşi va asigura 36.170 dolari.

De asemenea, Monica Niculescu a obţinut calificarea în turul doi şi în proba de dublu. Alături de rusoaica Margarita Gasparian, jucătoarea noastră s-a impus cu scorul de 6-4, 6-1, într-o oră şi şapte minute, în faţa cuplului Chia-Jung Chuang/Chen Liang (Taiwan/China).

În runda următoare, Monica Niculescu şi Margarita Gasparian vor întâlni perechea care se va impune în meciul Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (Cehia, cap de serie 4) - Kirsten Flipkens/Ana Ivanovici (Belgia/Serbia).

Premiul pentru calificarea în turul doi este de 22.140 de dolari şi 120 de puncte în clasamentul de dublu.

Vezi AICI cu cine va juca Simona Halep în turul al doilea la Indian Wells

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite