I-a făcut pe unguri să plângă! De ce pot maghiarii să-şi frângă mâinile în cazul lui Martin Ambros, selecţionerul spaniol al naţionalei noastre de handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a spulberat Ungaria, scor 29-21 la Campionatul European din Suedia şi a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în semifinale.

Chiar dacă a deplasat în Suedia un lot cu şapte jucătoare debutante la un turneu final, antrenorul Martin Ambros  a găsit formula de echipă care să le apropie pe fete de succes. Spaniolul este poate antrenorul momentului în handbalul feminin european, el pregătind cu succes şi echipa Eto Gyor, finalista de anul trecut a Ligii Campionilor.

Victoria şi parcursul României cu Martin Ambros antrenor pot oferi multe regrete maghiarilor. În primăvara acestui an, Ambros a fost timp de trei luni antrenor interimar al naţionalei Ungariei, dar federaţia de la Budapesta n-a agreat ideea ca el să continue şi la echipa de club, aşa că s-a orientat către Kim Rasmussen, care tocmai câştigase Liga Campionilor, cu CSM Bucureşti.

 Aşa a ajuns Martin Ambros să devină disponibil pentru naţionala României, de care a fost contactat imediat după Jocurile Olimpice. Ambros s-a aflat pe lista preledintelui Alexandru Dedu şi anul trecut, înainte ca suedezul Tomas Ryde să fie numit selecţioner, dar Gyor, unde el activează de patru ani, nu a vrut să-l lase şi la naţionala României.

Care e marele regret al carierei lui martin Ambros, selecţionerul României

 FOTO Imaginile bucuriei din vestiarul fetelor noastre, după victoria cu Ungaria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite