Halep, progres remarcabil: Cum a reuşit Darren Cahill să-i îmbunătăţească serviciul în câteva luni. Cifre fantastice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Dintr-o jucătoare care a avut lacune mari în ceea ce priveşte serviciul, Simona Halep a ajuns acum în Top 15 în circuitul feminin. Statisticile furnizate de site-ul WTA vorbesc de la sine.

Rezultatele colaborării dintre Simona Halep şi Darren Cahill se văd din ce în ce mai clar din toate punctele de vedere.
 

În ceea ce priveşte forţa mentală, constănţeanca de 26 de ani s-a transformat dintr-o jucătoare irascibilă într-una capabilă să gestioneze foarte bine momentele dificile. Calmul antrenorului australian a „molepsit-o“ şi pe Simona, ceea ce s-a văzut cel mai bine la Melbourne. În primul Grand Slam al anului, românca a fost implicată în partide pe muchie de cuţit cu Lauren Davis, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki. Pe primele două le-a câştigat dramatic, iar în finala a cedat, nu pentru că şi-ar fi pierdut nervii, ci deoarece a fost, pur şi simplu, epuizată fizic.
 

Din punct de vedere al jocului, progresele înregistrate de Halep sunt şi mai mari, dar şi mai uşor de cuantificat. Simona nu mai are stilul ultradefensiv de altă dată, impresionează prin agresivitatea arătată în teren, dar şi un serviciu tot mai bun. La acest ultim capitol, statisticile WTA, publicate de prosport.ro, sunt elocvente. Potrivit datelor adunate de la începutul anului până la sfârşitul turneului de la Doha, Halep ocupă locul 15 în top-ul aşilor serviţi în circuitul feminin.
 

Românca a reuşit deja 40 de servicii imparabile, adică peste 40% din ceea ce reuşise într-un sezon complet, în 2017. Anul trecut, Simona s-a clasat pe 51 în ierarhia aşilor cu un total de 96. Ce-i drept, a avut şi multe greşeli duble, 144, iar numărul lor rămâne mare şi în 2018, 38, ceea ce dovedeşte că Halep mai are de lucrat la acest capitol.
 

Cahill îmbină antrenamentul cu distracţia
 

De anul trecut, Simona a început să lucreze tot mai mult la serviciul ei, iar Darren Cahill s-a gândit la o metodă simpatică pentru ca antrenamentele să nu fie monotone.
 

Australianul i-a plasat Simonei cutii de mingi în colţul terenului de ţintă, iar de fiecare dată când Halep le dărâma, stafful se punea pe făcut flotări! Cu astfel de exerciţii, constănţeanca a reuşit să-şi îmbunătăţească precizia loviturilor.

După US Open, am decis cu echipa mea că trebuie să servesc mai bine, cu mai mult spin şi mai rapid. Nu pot îmbunătăţi lucrurile în două săptămâni. În viaţă, ai nevoie de timp ca să fii mai puternic. Simona Halep în 2017

Jucătoarele cu cei mai mulţi aşi în 2018

1. Julia Goerges: 102

2. Katerina Siniakova: 68

3. Caroline Wozniacki: 62

4. Elina Svitolina: 61

5. Karolina Pliskova: 58

-------

15. Simona Halep: 40

Sursă: SAP Tennis Analytics

*Datele sunt adunate până la 14 februarie 2018

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite