Halep i-a cucerit şi pe americani: Analiză amănunţită a sezonului pe care l-a avut Simona şi un verdict pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep va reveni pe teren în acest weekend, atunci când România va înfrunta Elveţia la Fed Cup, la Cluj. Apoi, constănţeanca va avea o perioadă de foc.

Simona Halep se va afla sub o presiune uriaşă a clasamentului pe durata sezonului de zgură. Motivul? Liderul WTA va avea de apărat 3.070 de puncte, atunci când va juca la Stuttgart, Madrid, Roma şi Roland Garros.

Americanii de la tennisworldusa.org, citaţi de Digi Sport, au făcut o analiză a sezonului pe care l-a avut Halep până acum şi au venit şi cu un verdict: românca are şanse bune de a câştiga primul Grand Slam al carierei la French Open.

Ce au scris?

*Acum un an, Simona Halep a fost aproape să-şi trăiască seara de vis la Paris. Numărul unu mondial a pierdut o nouă finală de Grand Slam la Roland Garros, pentru ca la începutul acestui an să piardă un ultim act şi la Australian Open. 

*Chiar şi aşa, ea s-a descurcat fantastic în acest sezon, având un record de 19-3 până la mijlocul lunii aprilie. Cu ultima victorie de la Miami, Simona a ajuns la 300 de succese în întreaga carieră.

*La Melbourne a impresionat, a dat tot. S-a luptat cu demonii, cu cele mai mari temeri şi le-a învins. Abilitatea de a ieşi din situaţii limită şi a-şi crea oportunităţi a impresionat. A salvat mingi de meci în două rânduri, pentru a ajunge în ultimul act.

*Pe zgură, anul trecut şi-a apărat titlul la Madrid, al treilea turneu din seria Premier Mandatory. A mai ajuns în două finale: Roma (învinsă de Svitolina) şi Roland Garros (învinsă de Ostapenko). 

*Varietatea şi deplasarea o fac favorită pentru sezonul pe zgură şi jucătoarea de bătut la Roland Garros. A ajuns la maturitate şi are darul de a le face pe adversare să nu-şi exercite jocul obişnuit împotriva ei. Dar, pentru a câştiga Roland Garros-ul, trebuie să mai lucreze la nivelul încrederii şi să fie agresivă, aşa cum a fost la Melbourne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite