Halep, discurs elegant: Simona a comentat cel mai controversat subiect al momentului în tenisul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din postura de lider WTA, Simona Halep e, în acest moment, o voce autorizată, iar opinia ei e cerută, frecvent, de presa internaţională.

Simona Halep a fost abordată de presa americană şi chestionată despre faptul că Serena Williams n-a fost inclusă pe lista capilor de serie la French Open.

Subiectul a fost comentat şi de alte nume mari din lumea tenisului, în funte cu Darren Cahill şi Maria Şarapova. Toţi s-au pus de acord că Serena ar fi trebuit să aibă parte de un tratament special la revenirea în circuitul feminin.

„E un lucru normal să dai naştere unui copil. E normal să ai clasamentul protejat. E mai mult decât tenis“, a afirmat Halep. „Mi-ar plăcea să fie schimbată regula asta. E un efort incredibil pentru o femeie să revină, după ce a născut, din punct de vedere fizic şi emoţional. Tenisul e un sport atât de egoist, dar cred că atunci când există un copil în viaţa ta, pierzi un pic din asta (n.r.- din egoism), deoarece există ceva mult mai important“, a completat Şarapova.

Iar Cahill şi-a exprimat punctul de vedere pe Twitter: „Sunt două chestiuni diferite, nu? Să te întorci după o accidentare şi să te întorci după ce ai născut. Aceste lucruri trebuie văzute diferit şi separate de WTA. Când s-a votat, ele au fost grupate împreună. Sper ca WTA va discuta această regulă si se va stabili ce e de făcut la turneele de Grand Slam“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite