Halep la Beijing: Simona joacă, astăzi, cu Şarapova. De ce meciurile cu Maria i-au marcat dureros cariera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halep a profitat de abandonul lui Rybarikova (28 WTA) şi, astăzi (nu înainte de ora 11.00, Digi Sport), o va întâlni pe Şarapova (104 WTA) în optimile de la Beijing. Simona a pierdut precedentele şapte dueluri cu rusoaica de 30 de ani.

Simona Halep face ce face şi dă de Maria Şarapova! La 37 de zile după ce a fost învinsă de rusoaică în turul I de la US Open, constănţeanca va fi nevoită să se dueleze, din nou, cu coşmarul ei.

După victoria în trei seturi cu Riske (53 WTA), Halep a avut un al doilea meci destul de lejer cu semifinalista de la Wimbledon, Magdalena Rybarikova (28 WTA). Slovaca de 28 de ani n-a fost, în niciun moment în apele ei. A început catastrofal partida şi, abia la 5-0 pentru Halep, a punctat pe tabelă. Degeaba! Setul s-a încheiat cu 6-1 pentru Simona. Actul secund a durat doar 23 de minute şi s-a terminat la 2-1 pentru a doua jucătoare a lumii, după ce Rybarikova a abandonat, invocând motive medicale.

Probabil că Halep nu prea s-a bucurat de succesul obţinut, când a aflat numele viitoarei sale adversare: Maria Şarapova (104 WTA). Spre deosebire de Simona, rusoaica a avut un meci de mare luptă în turul II, învingându-şi conaţionala Ekaterina Makarova (33 WTA) la capătul unui joc de două ore şi 15 minute: 6-4, 4-6, 6-1.

Eşecuri dureroase

Halep şi Şarapova se vor afla, astăzi (nu mai devreme de ora 11.00, Digi Sport), pentru a 8-a oară faţă în faţă. Pe lângă un bilanţ dezolant pentru Simona, 0-7, înfrângerile cu Şarapova au şi venit în nişte momente-cheie şi au lăsat urme adânci.

Ultima dată, Maria s-a impus în turul I de la US Open, când Simona era în mare formă şi avea mari speranţe legate de ultimul Grand Slam al anului. Ar mai fi de amintit cele două finale, la French Open şi la Madrid, în care rusoaica i-a stricat ziua Simonei la capătul unor confruntări de trei seturi. Şarapova şi Halep s-au mai întâlnit şi la Beijing, în 2012, înainte ca românca să ajungă în elita tenisului feminin. Atunci, Maria şi-a adjudecat victoria în minimum de seturi.

„Poate voi câştiga“

În ciuda bilanţului nefavorabil în duelurile cu Şarapova, Halep a încercat să-şi facă curaj, atunci când a fost întrebată despre meciul de astăzi.

„E încă o mare provocare. Nu e nimic special. O cunosc, am jucat de multe ori şi în multe rânduri au fost meciuri strânse. Vom vedea. Poate voi putea câştiga. Chiar vreau să câştig şi voi da totul“, a declarat constănţeanca. Ea a dezvăluit că, încă de la tragerea la sorţi, i s-a spus că sunt şanse mari să o întâlnească iarăşi pe Şarapova.

„Domnul Ţiriac mi-a spus când a văzut tragerea tabloului că speră să joc împotriva Şarapovei. I-am spus că am de jucat două meciuri înainte şi să aşteptăm“, a continuat Halep.

Intră, din nou, în Top 100

Şarapova a ajuns pe tabloul principal de la Beijing datorită unui wild-card, însă, de acum încolo va putea participa la marile turnee, fără să mai aibă nevoie de astfel de favoruri din partea organizatorilor.

Sportiva de 30 de ani şi-a asigurat deja o urcare până pe locul 86 mondial şi o eventuală victorie contra Simonei Halep o va trimite şi mai sus în clasamentul WTA. Maria a „tremurat“, totuşi, pentru cele două succese obţinute până acum, pierzând câte un set şi cu Sevastova (19 WTA), dar şi cu Makarova (33 WTA). De altfel, rusoaica a admis că forma de moment va face diferenţa în meciul cu Halep, istoricul întâlnirilor precedente contând prea puţin.

„Putem să uităm puţin de toate meciurile pe care le-am jucat în trecut. Ne cunoaştem foarte bine. Întotdeauna, meciurile cu Simona au fost foarte provocatoare, dure, competitive, emoţionale. Nu e tipul de partidă pe care o aştepţi mai devreme într-un turneu, dar asta e ceea ce am acum. Îmi place provocarea de a juca împotriva unei persoane care e pe locul 2 în lume. Simona e o mare jucătoare, a avut un an grozav“, a afirmat Şarapova.

400 de victorii a obţinut Halep de când s-a apucat de tenis. Ea a luat 15 trofee WTA, a pierdut 11 finale şi a înregistrat 136 de eşecuri în circuitul WTA.

Halep – Şarapova 0-7

*2017 (US Open): 6-4, 4-6, 6-3 Şarapova

*2015 (Singapore): 6-4, 6-4 Şarapova

*2014 (Cincinnati): 3-6, 6-4, 6-4 Şarapova

*2014 (French Open): 6-4, 6-7, 6-4 Şarapova

*2014 (Madrid): 1-6, 6-2, 6-2 Şarapova

*2012 (Beijing): 7-5, 7-5 Şarapova

*2012 (Indian Wells): 6-3, 6-4 Şarapova

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite