Hakan Şukur, fostul coleg al lui Gică Hagi, va fi judecat pentru insulte la adresa preşedintelui Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist Hakan Şukur riscă să fie condamnat la închisoare, el fiind judecat pentru că l-ar fi insultat pe o reţea de socializare pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, faptă pentru care procurorii cer o condamnare de patru ani.

Potrivit presei din Turcia, Hakan Şukur, fost parlamentar, l-ar fi insultat pe Erdogan pe Twitter la 12 februarie 2015.

Hakan Şukur susţine că nu a intenţionat să îl vizeze pe preşedinte prin mesajele sale, însă procurorii au respins această variantă, ei precizând că în mod clar postările fostului fotbalist l-au vizat pe Erdogan, notează news.ro

Şukur, care s-a retras din activitatea sportivă în 2007, este cel mai bun marcator din istoria naţionalei Turciei, cu 51 de reuşite. După retragere, Hakan Şukur a intrat în politică şi în 2011 a fost ales parlamentar din partea partidului lui Erdogan, partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP). În 2013, fostul fotbalist a demisionat din partid şi a rămas parlamentar independent. El a candidat şi în 2015, dar nu a mai fost ales.

Şukur era atacantul echipei Galatasaray în perioada de glorie a clubului din Istanbul, când din echipă făceau parte românii Gică Hagi şi Gică Popescu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite