Primarul interimar al Capitalei nu deschide Arena Naţională pentru meciul cu Spania. Decizia are în spate un interes electoral în perspectiva alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a lansat luni un ultimatum pentru deschiderea Arenei Naţionale, în perspectiva amicalului cu Spania, din 27 martie.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, omul arătat cu degetul de Burleanu, n-a părut deloc impresionat de amploarea problemei ridicate de închiderea Arenei Naţionale şi a rămas ferm pe poziţie.

”Am văzut că în ultima vreme foarte mulţi fac presiuni pentru deschiderea stadionului Arena Naţională. Vreau să fac câteva precizări.
Stadionul nu are autorizatie de securitate la incendiu.
Conform legii, nu putem organiza evenimente sportive fără această autorizaţie.Am văzut că cei de la IGSU încearcă să arunce pisica spunând că se pot organiza evenimente şi în aceste condiţii, cu asumarea răspunderii de către Primăria Municipiului Bucureşti.
Eu ştiu că derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceauşescu.Nu am auzit ca într-un stat de drept să existe acest concept, adică acolo unde legea prevede ceva, tu să o ignori şi să faci excepţie.
Le-am cerut în mod expres celor de la IGSU să îmi spună dacă îndeplinim condiţiile legale pentru a desfăşura activităţi.
Le-am cerut să ne spună dacă, strângând acoperişul şi limitând astfel riscurile, îndeplinim condiţiile legale. Nu am primit niciun răspuns scris.Am avut întâlniri cu domnul vicepremier Vasile Dâncu şi domnul ministru Petre Toba.
Înţeleg că un guvern tehnocrat nu îşi poate asuma răspunderea politică, dar ei pot, conform legii, să îşi asume rezolvarea problemei stadionului Naţional Arena.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este autoritatea reglementatoare pe acest domeniu. El poate schimba sau nu normativul care stabileşte dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperişului este sigur sau nu.Au posibilitatea legală să facă acest lucru.
În funcţie de acest normativ vom şti dacă putem juca cu acoperişul acesta sau dacă va trebui să îl dăm jos şi să facem astfel stadionul funcţional.
Îi cer şi pe această cale ministrului Dâncu să grăbească apariţia acestor norme.Vreau ca bucureştenii să înţeleagă că voi respecta legea.Nu o voi încălca chiar dacă şi eu mi-aş dori să văd meciuri desfăşurându-se în Bucureşti.
Propunerea celor de la IGSU de a juca pe Arena Naţională pe propria răspundere nu o pot lua în seamă. O calific ca fiind neprofesionistă şi în afara cadrului legal.
Legea este lege, iar eu nu pot aplica principiul “merge şi asa".
Am văzut cu toţii ce a însemnat pentru România acest principiu. Am văzut ce s-a întâmplat în Bucureşti, când s-a mers pe principiul “lasă că merge şi asa”.În concluzie, Arena Naţională va rămâne închisă până când va avea toate autorizaţiile necesare”, a scris Răzvan Sava pe contul său de facebook. 

Dincolo de încrengătura legislativă legată de acest subiect, a cărei rezolvare este tergiversată tipic româneşte, Există şi un motiv de subteran pentru care Sava nu vrea să deschidă Arena Naţională. Omul care conduce acum destinele Bucureştiului şi-a depus deja candidatura la Primăria sectorului 4, acolo unde a avut loc drama din clubul Colectiv.iar unul dintre atuurile lui Sava în faţa electoratului ar fi intransigenţa acestuia vizavi de acest caz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite