Gest important făcut de jucătorii naţionalei pentru juniorii din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este destul de aproape să-şi adjudece biletele pentru Campionatul European din Franţa 2016, chiar dacă nu se poate spune că victoria pe care „tricolorii” şi-au propus să obţină  în meciul cu Feroe va fi decisivă în acest sens.

Probabila calificare, după o pauză de opt ani, la un turneu final a determinat şi o negociere a primelor pe care jucătorii ar trebui să le încaseze. Iar consensul la care s-a ajuns a acos la iveală un gest important făcut de fotbaliştii naţionalei.
Concret, aceştia au solicitat Federaţiei ca la echipă să ajungă jumătate din banii pe care UEFA îi dă formaţiilor calificate. Ţinând cont că la Euro 2012 fiecare participantă a primit cam opt milioane de euro, jucători aşteptau ca în jur de patru milioane de euro să le fie destinaţi lor, banii urmând a fi împărţiţi în funcţie de minutele jucate şi de aportul adus la calificare.
Oferta Federaţiei a fost însă alta. Ca echipa să primească jumătate din banii proveniţi din drepturile tv pentru preliminarii. Totalul acestora este de şase milioane de euro, ceea ce înseamnă că, în viziunea federalilor, la jucători ar fi ajuns trei milioane de euro.
Negocierile au fost purtate de căpitanii Ciprian Marica şi Răzvan Raţ, de o parte, şi preşedintele Răzvan Burleanu şi secretarul general Gheorghe Chivorchian de cealaltă parte şi după câteva runde s-a ajuns la un consens. Jucătorii au acceptat condiţiile FRF, dar au avut pretenţia ca diferenţa de bani, adică un milion de euro să fie îndreptaţi către Centrele de Excelenţă regionale pe care Federaţia le construieşte în ţară şi care sunt destinate juniorilor. Anul acesta se preconizează ca la Timişoara şi Târgu Mureş să fie inaugurate două astfel de centre, unde să fie pregătiţi şi educaţi cei mai buni juniori din zonele respective.
Ca gest de compensaţie, jucătorilor li s-a asigurat o primă de 3.000 de euro, de titular, pentru fiecare victorie obţinută în preliminarii.Chiar şi în condiţiile dorite de FRF şi acceptate de jucători, primele de calificare sunt la un nivel record. Un titular al echipei va primi, în cazul obţinerii biletelor pentru Franţa, 150.000 de euro. Ca şi comparaţie, pentru calificarea la CE 2008, titularii au luat câte 100.000 de euro, îar pentru CE 2000, jucătorii au primit câte 70.000 de euro. Creşterea sumelor se datorează în principal măririi constante a bonusurilor acordate de UEFA.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite